Hava Durumu

Altepe’den ‘T2 Hattı’ kararlılığı!

Yazının Giriş Tarihi: 11.08.2016 04:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 04:40
Tramvayla…
Terminal’e ulaşımı sağlayacak hattın yeniden gecikme yaşayabileceğini, dün ‘kritik günler’ yorumuyla yazmıştık.
Büyükşehir Belediyesi, hatta belirli imalat; proje değişikliği isterken, Ultra Teknoloji, savunulan hukuki gerekçelerle itiraz ediyor.
Yüklenici, ihaleye esas ve sözleşmeye dayalı kesin projeye uyulması gerektiğini ortaya koyarken, hukuki adım ve mecralar gündemde bulunuyor.
TOFAŞ Kavşağı ile Terminal arasındaki bağlantı için bat-çık’tan vazgeçilmek istenmesi, başlıca görüş ayrılığı oluyor.
Belediye, ihaledeki fiyat tekliflerinin, tanımlanan ön proje üzerinden alındığını ve sonraki aşamasıyla asıl uygulamada değişiklik yapılabileceği görüşünde ısrar ediyor.
İhaledeki fiyat tekliflerin, teknik birim fiyatlar üzerinden alındığı, örneğin kavşak bağlantısındaki maliyetin yüksek olduğu ve belediyenin Uludağ Üniversitesi’ndeki yöntemi uygulamak istediğini öğrendik.
Yüklenici firmanın, itirazının tekrar değerlendirilmesi için sözlü veya yazılı talepte bulunmadığına da işaret edilirken, gidişatın sözleşme feshini gündeme getirebileceği de savunuluyor.
Yanlış düşünce ve adım-lar içerisinde olabilece-    ğinden söz edilen firmanın, deneyimli hukukçularıyla yeni bir çalışma yürüttüğü ve belediyeye iletmek istediği konuşuluyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, bürokratlarıyla bir süre önce firmayla bir araya geldiği, itirazı reddettiğini öğrendik.
Son durumla…
Yerel yönetim, bu tutumunu koruyor.

Balkanlar’ın ağabeyi: Büyükşehir

Büyükşehir Belediyesi, Makedonya’da can kaybına neden olan sel mağduriyetinin ardından, 4 TIR’la gıda, giyim ve temizlik malzemesi gönderdi.
Başkan Recep Altepe, kent dayanışmasını vurguladı.
Başkent Üsküp’le ilgili bir sosyal medya hesabında, Bursa’nın her zaman ağabeyliğini gösterdiğini ve selden etkilenen ülkeye, insanına yardımı en başta ulaştıran olduğunu okuduk.

Edebali’nin ‘saha ekibi’ 15 bin esnafla

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin Saha Araştırma Ekibi, toplum katmanlarıyla  ‘Edebali ile El Ele’ çalışması yürütüyor.
Ticarethanelerde, görüş, öneri ve isteklerinin alınması ve değerlendirilmesi için haziran-temmuz dönemiyle 15 bin esnaf ziyaret edildi.

İznik’te protokol katılımıyla ‘keklik salma’ töreni

İznik Avcılar Derneği ile Bursa 2. Orman Bölge Müdürlüğü’nün işbirliğiyle ‘Doğaya Keklik Salma’ uygulaması yapıldı.
Vali yardımcısı, kaymakam ve belediye başkanı ile ilgili bürokratlar ve siyasetçilerin katılımıyla yapılan törenle doğaya 1000 keklik uçuruldu.
3 yıl av yasağı başlatıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.