Hava Durumu

Altepe’den o eleştiriye ‘ilk’ cevap!

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2016 06:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 06:58
İstanbul Caddesi’nde, Kent Meydanı-Otogar Tramvayı’nın çalışmalarına başlanırken, ‘ağaç’ tartışması gelişti.
Hat çalışmasıyla…
Ağaç kesimi olmuştu, ancak…
Nakledilecek ağaç da, söz konusuydu.
Verimli ovasının özellikle hileli hisseli parsel satışlarıyla konutlara dönüştü ve yanı sıra yamaç yaylaları da aynı dönüşümü yaşadı.
Böyle durum…
Tepki çelişkisi oluyor.
Anımsanacağı üzere…
Yalova’nın CHP’li belediye başkanı, yapılacak köprülü kavşağa izin verdikleri için üzgün olduğundan söz ederken, insan hayatını gözeten proje nedeniyle kamu menfaatini vurguluyordu.
Bursa’da ise, CHP tarafından medyaya servis edilen açıklamada, ağaç kesimi gerekçesiyle tepkiye yer veriliyordu.
Eleştirilere karşılık…
AS TV’de, geçen hafta       Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle ‘Kent ve Vizyon’ yayınında, merak edilen o durumu gündeme getirdik.
Tramvay hattını, Bursa’nın en önemli ve vizyon projelerinden biri olarak tanımlıyordu ve “Bazı ağaçlar kesiliyor. Değerli olmayan, sıradan ağaçlar var.” diyordu.
Söz konusu bütün ağaçların, taşınacak ağaçlar vasfında olmadığını anlatırken, hattın şekilleneceği süreçle yetişkin ağaçlar dikileceğini söylüyor.
Açıklamasıyla…
Çift yönlü hattın ortasında, ağaçlar bulunacak.
Bu arada…
Sipariş 12 tramvay aracından 6’sının teslim alındığını ve gelecek yıl rayların döşenmiş olacağını da sözlerine ekliyor, hizmetin tarihini veriyordu.

Artvinliler’in hemşeri vakfında, Başaran’a ‘güven’


Bursa’nın başlıca hemşeri örgütlenmelerinden Bursa Artvinliler Vakfı’nda, güvenoyu alan Osman Nuri Başaran, yeniden başkan seçildi.
Başarılı Sosyal çalışmalarıyla dikkati çeken vakfın yeni yönetim dönemi için Başaran’ın rakibi, Ergün Özçelik olmuştu. Başaran, Özçelik’in 95 oyuna karşılık,196 oy aldı.

Asaleten atamayla ‘dönüş’


Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Latif Deniz, AK Parti’den milletvekili adaylığı için istifa ettiği, sonrasıyla vekaleten yürüttüğü bu görevine, tekrar asaleten atandı.
Mesai, bugün yoğun.
Sanayide AR-GE’yi teşvik eden ve yürürlüğe giren reformun tanıtımı, bugün Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda,     Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar’ın katılımıyla yapılacak.

Örnek işletmede, down sendromlu ‘genç’ müdür


Down Sendromlular Haftası’nda, böyle durumdakilere dışlayıcı davranılmaması için Bursa’da örnek bir destek davranışı vardı.



İlkgüneş Optik Müdürü Nurettin Aydın, down sendromlu Harun Sevinç adlı gence görevini bir günlüğüne teslim ederken, “Sosyal sorumlulukla özgüven duygusu da aşılamak istedik. Harun kardeşimiz, gün boyu müşterilerimizle ilgilendi ve gurur duyduk.” diyordu.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.