Hava Durumu

Altepe’den, “muhalif” seslere veryansın!

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2012 10:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2012 10:23

Bir yanda, yerel yönetimlerin kararları, hizmetleri ve projeleri, diğer yanda tartışmalar, davalar…
Durum böyle olunca…
Belediye meclisleri, farklı geçiyor.
Dün de, öyle oldu.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplantısının yanı sıra, öncesinde de aynı üyelerden oluşan Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (BUSKİ) Genel Kurul’u gerçekleştirildi.
İktidar ile anamuhalefet arasında, yine sert tartışmalar gelişti. AK Parti’nin sözcüsüne, yine pek iş düşmedi. Başkan Recep Altepe, tek başına tüm inisiyatifi alıyor.
CHP’nin sözcülüğünü yürüten Osman Ayradilli, kent ve kurum gündemini meşgul eden konulardaki eleştirileriyle oturuma hareket getirdi.
Özellikle…
Bu yıl, akademik meslek odalarının yoğun eleştirilerine hedef olan Altepe, ayrıca dünkü oturumla CHP’ye de sert karşılık verdi.
BUSKİ’nin 25 dereyi kapsayan çevre düzenleme ve temizleme çalışmaları, meclis üyelerine sunumla anlatıldı, ancak…
Nilüfer Çayı’nın kirliliğini, “Rengârenk akıyor?” diyerek özetleyen Ayradilli, çevreye yayılan kötü kokuların, ayrıca arıtma tesislerinde de yaşandığını vurguladı.
Doğa terörü suçlaması vardı!
Aksine…
Altepe, toplum ve çevre sağlığı açısından, gereken proje ve çalışmaların yürütüldüğünü belirtirken,
CHP’nin su fiyatına indirim önergesiyle de karşılaştı.
İndirimli fiyatın uygulandığı 10 metreküplük üst sınırın, 20 metreküpe çıkarılması, iktidar oylarıyla reddedilirken, görüşmelerinde yine söz düellosu yaşandı.
Ayradilli, AK Parti’nin önergeyi kabul etmemesiyle de, “Bursa’ya kazık fiyatla su satmaya devam” dediğini söylüyordu. Altepe de, sesini yükselten ve ısrarcı tutum sergileyen CHP sözcüsüne, “Haddi aşmayın.” dedi.
Bu arada…
Yıldırım’a bağlı Ertuğrulgazi’de, 135 lojmanın elden çıkarılmak istenmesi de, CHP tarafından, gelir kaynağı yaratmakla yorumlandı.
Acemler’deki otobüs işletmesine ait arsa ile Yalova Yolu’nda, IKEA’nın yatırımcısına satılan arsaya ait ihalelerin yargı kararıyla iptali de, tartışma konusu oldu.
Yargı kararları nedeniyle Acemler’deki yer için alıcıya 53 milyon TL’nin ve Yalova Yolu’ndaki yer için de 20 milyon TL’nin ödenebilmesi söz konusu…  Ayradilli, arsa satışlarındaki sorun nedeniyle lojmanların elden çıkarılmak istendiğini söylüyordu.
Başkan Altepe, Bursa’da hizmetlerin, projelerin engellenmek istendiğini belirtirken, bu durumu da, manidar olarak yorumluyordu. Muhalif sesler nedeniyle gergin ve dolu olduğu, dikkatlerimizi çeken bir fotoğraftı.
Bu söz düellosu, bu gerilim, bu hareketlilik, yerel seçimlere kadarki 1.5 yıllık süre içerisinde, artık böyle devam eder.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.