Hava Durumu

Altepe’den ‘kent lobisi’ çağrısı!

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2016 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2016 04:46
Bursa’nın yerel yönetimi, hükümetteki siyasi partilerin elinde olmasına rağmen, merkezi yönetimin icraatına tam anlamıyla yansımıyor.
Hükümetteki siyasi partilerin milletvekilleri, siyaseten ve devletin kurumlarıyla ‘hizmet koparabilme’ mücadelesi veriyorlar.
Son durumla…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ısrarla gündemde tutmaya çalıştığı bir düşünceyi ve çağrıyı, yeniden vurguluyor.
Merkezi yönetime dayalı icraat ve beklentilerin gerçekleşmesi için kent lobisi ihtiyacı ve ağırlığını, önemle ifade ediyor.
Ardından…
“Bunun siyaseti yok!”
Altepe, Bursa’nın tüm siyasi partili parlamenterlerinin, güçlü bir kent lobisi için ortak davranması gerektiğini ortaya koyuyor.
Türk Hava Yolları’nın, Diyarbakır, Samsun ve Muş’a seferlerini kaldırma kararı, kent için lobiciliği yeniden gündeme getirmesine neden olmuştu.
Ulaşımı, ekonominin atardamarı olarak tanımlarken, diğer kentler ve başta İstanbul’a bağlantıyı iyi kurmak gerektiğine değiniyor.
İstanbul’la ulaşıma, deniz otobüsü ve deniz uçağı seferleriyle güç verdiklerini belirtirken, “Yenişehir Havalimanı’nın çok güçlü çalışması lazım. KKTC ile Üsküp ve Filibe gibi Balkanlar’a da seferler beklerken, var olan seferler kaldırıldı.” diyor,
Türk Hava Yolları’na tepkiyle…
“Bunların stratejilerini anlayamıyorum. Hep İstanbul merkezli düşünüyorlar. Ancak İstanbul da, artık sıkıştı. Bursa’nın değerlendirilmesi gerekiyor.”


Pala ve eşi, yıldönümünde anılıyor

Büyükşehir Belediyesi’ne başkan danışmanlığı ve Bursa Kent Konseyi’ne başkanlığını yürütürken trafik kazasıyla vefat eden Semih Pala ve eşi Hilal Dal Pala, ölümlerinin 1. yıldönümünde anılıyorlar.
Pala ve eşinin, dün Emirsultan Mezarlığı’ndaki kabirleri başında anma töreni yapılırken, yarın da Ulu Camii’nde akşam namazını takiben, Mevlid-i Şerif okutulacak.

Özdemir tedavi altında

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin eski başkanlarından Adem Özdemir, Çekirge Devlet Hastanesi’nde tedavi altında bulunuyor.
Bir başka eski başkan Necati Şahin, daha önce oda yönetiminde görev almış Simge Group Genel Müdürü Muzaffer Özel’le dün ziyaret etti.
“Geçmiş olsun” diyor, acil şifalar diliyoruz.

‘Üniversite’ mezunlarına ‘Diplomanızı alın” çağrısı

Uludağ Üniversitesi, son 2 yıldır mezuniyet törenlerinde, ‘geçici mezuniyet belgesi’ yerine diploma veriyor.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, geçmişte mezuniyet törenlerinde diploma yerine geçici mezuniyet belgesi verilen daha önceki mezunlara, “Diplomanızı alın!” çağrısında bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.