Hava Durumu

Altepe’den imar’ müjdesi!

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2016 01:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 01:12
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, yürürlüğündeki Tip İmar Yönetmeliği’ni tüm belediyelere geçerli kılacak sürece, yeniden erteleme geliyor.
Müteahhit camiası olarak...
Belediyelere ait imar yönetmeliklerinin yerini aldığında, toplam inşaat alanında azalmaya ve kısıtlamalara neden olacağı gerekçesiyle benimsenmeyen merkezi yönetmeliğin, Ocak 2017’de yürürlüğe girmeyeceğine ilişkin gelişme kaydedildi.
Önemsenen kentsel dönüşüm açısından da, belediyelerin yönetmelikleri uygun ve teşvik edici görülürken, sayılı günler kala, Ankara’dan artık resmi erteleme açıklaması bekleniyor.
Kentsel gelişim ve iklim koşulları gibi nedenlerle belediyelerin de sıcak bakmadıkları merkezi yönetmeliğin belediyelere yürürlüğü, daha önce ertelenmişti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle kendi yönetmeliklerindeki haklılıkları ortaya koyarak, önceki ertelemede rol oynamıştı.
Yine, öyle oldu.
Tek tip yönetmeliğe sayılı günler nedeniyle belediyelere başvurular yoğunluk kazanırken, dün Altepe’yle konuştuk.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yle görüşen Altepe, “Belediyelerin, kendi imar yönetmeliklerine sahip olmaya devam edeceği bir düzenlemeye gidileceğini bilgi aldık.” diye konuştu.
Altepe, “ Tip İmar Yönetmeliği’nin, belediyelerin devam edecekleri kendi yönetmeliklerinde dikkate alacağı bir çerçeveye oturtulması için 2017’nin ilk 6 ayında çalışmaların yapılacağı, ifade edildi.” bilgisini verdi.

Vali Küçük’ten Gürsu’ya övgü

Vali İzzettin Küçük, henüz görevine ısınamamışken, 15 Temmuz ve sonrasıyla ilçelere istediği zamanı ayıramıyordu.
Gürsu’yu ziyaret eden Küçük, bu ilçenin de önemini gündeme taşıyarak, “Buraya gelip de bereketli toprakların insanların hizmetine sunduğu bu güzelliklere hayran olmamak elde değil” diyordu.

Kadına şiddetin ürküten bilançosu

Nilüfer Belediyesi, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı, Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle kullandığı afişte, ürküten rakamlara yer verdi.
Bu yıl, 221 kadın ve yanı sıra 43 trans kadının öldürüldüğüne dikkat çekiliyor. Saat 14:00’de, FSM Kavşağı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş yapılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.