Hava Durumu

Altepe’den ‘değerlenen’ Bursa süreci

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2016 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2016 08:38
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi dün basın toplantısında dinlediğimizde, fiziki projeleri anlatıyordu, ancak…
Ana başlık olarak, bir ‘kentsel dönüşüm’ politikası vurgulanıyor ve kentsel değeri, artık gayrimenkul piyasasıyla da yükselen bir Bursa hedefleniyordu.
Yollardan meydanlara, anacaddelerden sokaklara, çeşitli kamusal hizmet tesislerinden çevrelerine varıncaya kadar, ‘değişim süreci’ ortaya konuluyordu.
Eski adıyla Yalova Yolu olan İstanbul Caddesi’nde, Kent Meydanı-Küçükbalıklı Kavşağı arası için yerleşim disiplini, gündeme taşınıyordu.
Kent için…
Birincil giriş koridoru durumundaki İstanbul Caddesi’nde, 9 mahalleden ve 6 bin binadan oluşan 160 hektarlık alanıyla adımı atılan dönüşüme, fiziken başlandı.
Beşyol Kavşağı’ndaki ilk etap bölgesi için 60 binanın yıkılması için çalışmalar sürerken, belediyeye mülkiyet devri için de 40 milyon TL harcanmış bulunuyor.
Eş zamanla…
Çalışmalarına başlanan Kent Meydanı-Terminal-DOSAB tramvay hattının yapılmasıyla da beraber, Bursa’ya yeni çehrenin eşiği yaşanıyor.
Uzun soluklu yola çıkılırken, etaplar halindeki uygulamalarla ‘finansman kaynağı’ yaratılabilmesi ve başarı için önem taşıyan ‘kararlılık’, eylem planını gösteriyor.
Büyükşehir Belediyesi olarak…
Dönüşüm sürecinin anlamını ve önemini anlatan bir slogan, dün Altepe tarafından bir kez daha ifade edildi.
“Bursa’yı yıkarak güzelleştiriyoruz!”

Dönüşüme, ‘taviz yok” uyarısı

‘Farklı’ küçük sanayi sitelerinin yapıldığı Bursa’nın Kestel ilçesinde, yeni Bursa Sanayi Sitesi de oluşuyor.
İstanbul Caddesi’ndeki tamirhaneler başta olmak üzere, otomotiv işyerlerine ‘taviz verilmeyeceği’ belirtiliyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kendisine süreci sorduklarında, “Biz yıkacağız. Siz nereye giderseniz gideceksiniz.” denildiğini söylüyor.

Bursa’ya ‘Balkan ’önerisi

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, mezun milletvekilleriyle buluştu.
CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, soydaş kenti Bursa’ya ‘Balkan Üniversitesi’ ve ‘Balkan TV’ kurulabilmesini vurguladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de, mezun katılımcıydı.

Osmangazi’de dönüşüm, AS TV ekranlarında

Türkiye’nin önde gelen ilçelerinden Osmangazi’de, ‘kentsel dönüşüm’ sürecinin son durumunu, AS TV ekranlarına taşıyoruz.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bugün ‘Kent ve Vizyon’ buluşmasıyla saat 20:30’da canlı yayın konuğumuz oluyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.