Hava Durumu

Altepe’den ‘Altın Dönem’i “taçlandırma” hedefi…

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2015 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2015 08:23
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2. döneminin 1. yıldönümünde “Altın Dönem’in 6.Yılı” sloganıyla medya önüne çıktı.
Belediyecilikle…
Temel ve başlıca hizmetlerin de ötesinde, kentin potansiyelini değerlendiren, kenti ayağa kaldırmak ve büyük hedeflere ulaştırmak isteyen bir süreci ortaya koydu.
Böyle konuşurken…
Merkezi yönetimle işbirliği de bir yana, merkezi yönetimden yetki devralmayı da isteyen güven ve ısrarı, yıldönümüyle de gündeme taşıdı.
Tarihi ve kültürel miras eserlerin devralınmasıyla yapılan ve yapılacak restorasyon projeleri de, örnek ve referans gösteriliyor.
Yanı sıra…
Uludağ’dan tam yetki isteği de vurgulanırken, sağlanan belirli üst kullanım haklarıyla başlatılan projeler ve diğer çalışmalara da, dikkat çekiliyor.
Çoktan başlanması veya yapılmış olması gereken projelerden söz eden Altepe, merkezi yönetime dayalı nedenlerle yürütülemediği ifade ediyordu.
Aslında bilinen tüm bunları, dünkü özel buluşmayla yeniden ifade ederek, kendi dönemi için tanımlanan Altın Dönem’i, Bursa’ya hizmeti “taçlandırma” idealini gösteriyordu.
Temel ve başlıca hizmetler düşünülürken, eşzamanlı olarak Bursa’yı yukarılara taşıyacak farklı alanlara ait projeler dinledik.

Kozmopolit ilçelere,  değer katacak projeler…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yerel seçimlerin yıldönümündeki açıklamaları, özellikle kozmopolit büyük ilçelere yeni çehre hedefini ortaya koyuyor.
Bursa’nın doğusu tanımından kurtarılmak istenen Yıldırım’a, Vakıf’ta çeyrek milyon metrekarelik alanla Kent Parkı, Ankara yolunda eski Et-Balık Kurumu’na ait alana Alışveriş ve Yaşam Merkezi, havai hatla Teleferik İstasyonu’na toplu ulaşım bağlantısı…
Osmangazi’de Gökdere Parkı’nın, kente kazandırılacak simgesel unsuru ve yüksek kapasiteli açık hava tiyatrosu, Kent Meydanı ve Gençosman Kavşağı’na yeni bir çehre…

Bursa’ya “Osmanlı Müzesi” geliyor…

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın fethini ve Osmanlı Devleti’nin cihan devletine varışını anlatan büyük bütçeli Panorama 1326 müzesinin çalışmalarını yürütürken…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dün müzeler politikasını gündeme taşıdı.
Yeni projeyle Osmanlı Tarihi Müzesi kurulacağını açıkladı. Yalova yolunda, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin yanında yapılacağını söyledi.
Yani…
En iddialı, en prestijli Osmanlı müzesi!

Bursa’nın sağlık hizmetleri, Müezzinoğlu’na anlatılacak!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yoğun Bursa mesaisi, belirli aralıklarla kente gelişleri ve düzenlenen programlarla devam ediyor.
Bugün…
Akşam saatlerine doğru gelerek, devletin sağlık hizmetleri yöneticileri ve hastanelerin yönetim kadrolarıyla Çelik Palas Hotel’de yemekte olacak.
Basına kapalı programla…
Kentsel durum brifingi alacak.
Yarın…
Güne, Hünkar Köşkü’nde köşe yazarlarıyla sohbet buluşmasıyla başlayacak.
Kapalıçarşı’da esnafı ziyaret, Sağlık-Sen’e ziyaret ve sağlık çalışanlarıyla görüşmelerin yanı sıra, BUTTİM’de Erzurum Günleri’nin açılışı, programında yer alıyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.