Hava Durumu

Altepe, AK Parti’ye böyle “hesap” verdi!

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2013 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2013 08:18

“Bu kent artık bir vizyonla, bir yol haritası ile yönetilmeli. Kentin sanayi vizyonu oluştuğunda, o alanda kenti kimin yönettiğinin önemi kalmaz. Önemli olan yol haritasının oluşması.”
Böyle demişti…
Siyasi iradeyi temsil eden AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın sözleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe açısından kamuoyu önünde flaş yorum oldu.
Yalçın, Altepe’nin halef adayları arasında adı geçiyor. Kendisine jet yanıt olarak yorumlanan açıklamalarla beraber, genel fotoğrafı da dün kaleme almıştık.
Altepe, “Yıllardır konuşulup da yapılamayanlar bu dönemde ayağa kalkıyor. Bursa yatırımlarımızla vizyon kazandı.” diyordu.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala da, Bursa İl Çevre Düzeni Planı’nın sürecinde görev aldıklarına işaret ederek, “Bursalılar rahat olsun. Bursa’nın ve Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonu da var, yol haritası da var.” şeklinde konuşuyordu.
Dün yapılacak olan AK Parti İl Danışma Meclisi’ni gündeme getirerek, camia açısından da ayrı bir özel anlam taşıdığını vurgulamıştık.
Nitekim…
Konuşmalara odaklandık.
Yerel seçim süreci ve hazırlığına değinen Yalçın, camiayı da, davranış ve sözler açısından uyardı. Basın üzerinden ve ayrıca bazı isimlerin ortaya atılabileceği spekülasyonlar oluşabileceğinden söz ediyordu.
Son günlerde, Altepe’nin yanı sıra, destek veren ve tanınan bazı isimlerin yer aldığı gruba yanıt verilmek istendiği de konuşuluyordu.
Altepe de, AK Parti camiasının önünde, Yalçın’a yanıt vermek isteyen kürsü politikası yürüttü.
Dev ekrandaki sunumu, “Bursa’nın vizyon projeleri” başlığını taşıyordu ve “Bursa’nın vizyonu var ve gereken icraat da yapılıyor!” mesajı veriliyordu.
Altepe, halkla beraber yönetim ve iletişime önem verildiğine de değiniyor ve iletişimsizlik iddiasına da, yanıt vermek istiyordu.
AK Parti İl Başkanlığı, Bursa’ya vizyon kazandırabilme gerekçesiyle özel çalışma yürütürken, bu duruma Altepe sessiz kalmıyordu.
Vizyon uygulaması olarak gösterilen Bursa İl Çevre Düzeni Planı için 180 toplantı yapıldığını, 60 akademisyenin görev aldığını ve 2 bin 800 katılım olduğunu vurguladı.
Başlıca projelerini anlatırken, “Kentin vizyonu” ve “Vizyon kazandırdık” ve “Vizyoner projeler” tanımlarını kullanıyordu.
Yalçın’ın sanayi vizyonu gereğine ilişkin sözleri… Teşvik edilen yerli tramvayın üretilmiş olmasına işaret ediliyor ve “Bursa sanayisine vizyon” örneği olarak gösteriliyordu.
Osmangazi Belediyesi’ne başkanlığı dönemindeki Tarihi ve Kültürel Miras, Kamber Parkı ve Sukaypark gibi projeleri de anlatıldı.
Bu detaylarlara, “Beni, böyle bir dönemden sonra, Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı gösterildim ve seçildikten sonra da, bu görevimi başarıyla yerine getiriyorum.” anlamını yükledik.
AK Parti’nin yerel yönetim politikası ve hizmet iddiasını, teşkilat ve belediye başkanlarıyla sahiplenme olgusuyla anlattı. Halk memnuniyetini ifade etti.
Kendisinden önceki 20 yıl ile kendi dönemindeki icraatın kıyaslamasını da yapan Altepe, “Bizler, bu vizyona devam edeceğiz.” sözüyle de son noktayı koydu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.