Hava Durumu

AK Parti, yarışta tek başına mı?

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2012 10:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2012 10:55

Siyaset hareketleniyor. Hareketlenmeyi de muhalefetten beklerken, somut gelişmelerin yine AK Parti’de yaşandığını görüyoruz.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, adaylığını ilan etti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, Altepe’yle rekabete girdi.
Şanlıurfa’nın milletvekilliğini yürüten Faruk Çelik, AK Parti’deki 3 dönem sınırı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığı da öne sürülüyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, olasılık gösteriliyor.
CHP’nin gündeminde, yine iç konular ağır basıyor. Kurultayla başlayan yeni dönem ve yeniden yapılanma süreci var.
Genel merkezin politikasına dayalı ve il örgütleriyle özgünleştirilen yeni yol haritası ve saha siyaseti, Bursa’ya işlenmek isteniyor.
Büyükşehir belediyelerine “başkan” adaylarının, yerel seçimlere 1 yıl kala açıklanacağı, medyaya yansıdı.
Bursa’daki tüm adaylıklar için de belirsizlik ve tartışmalar, ufukta olası gözüküyor. Meclis üyeliklerinde yine sancı oluşabilir.
MHP, Bursa’ya, kendisine oy verenlere 2009- 2014 döneminin hayal kırıklığı oldu. Önceki döneme göre, CHP ne kadar yüksek sesli oldu ise, MHP, o kadar ıssız kaldı.
İl ve Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim ve icraat politikalarına karşı, eşzamanlı ve istikrarlı varlık gösteremediler.
Son yerel seçimlerde, Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adaylığında 132 bin 353 oy aldılar. Böyle bir kitlesel desteğin karşılığını verebilmekten uzak kaldı.
Bursa’nın kamusal yönetimine ait pek çok karar ve projeler tartışılırken, MHP’nin düşündüğü, önerdiği ve gerekçeleri anlaşılamadı. Çok önemsedikleri Yıldırım’da, belediyesine yönelik iddialar ortaya atıldı ve saman alevi gibi kaldı. Diğer belediyelere politika üretilmedi.
Genel siyaset ve TBMM’de, bazı hususlar için AK Parti’yle örtüşen davranış yürütürken, yerel siyasette ise, kitlesel karar ve projelerin yorumlarında da yoktular. Osmangazi’nin meclisindeki canlı temsil ise, il ve Büyükşehir Belediyesi için ortada yoktu.
Siyasetin yarışında, özellikle bazı belediyelerin yönetimini almak, önemli olsa da…
Muhalefette kalmaya devam ediliyor ise, 5 yıllık denetim görev ve sorumluluk dönemi de başlamıştır. Seçmenlerden alınan oyların da, birincil beklentileri vardır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.