Hava Durumu

AK Parti şokta! CHP, yerinde saydı! MHP, tavizsiz! HDP’de düğün!

Yazının Giriş Tarihi: 08.06.2015 09:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.06.2015 09:24
Sandığın getirdiğini… İktidarki AK Parti’nin de, muhalefetteki CHP ve MHP’nin de beklemediği düşüncesini taşıyoruz. HDP, iddiasını sonuca götürdü ve hedefine ulaştı.
Şoku, AK Parti yaşadı.
Tedirginliğini ve önlem almaya çalıştığını görüyorduk, ancak tek başına hükümeti kurabilmeyi sağlayacak sandalye sayısı da kaybedildi.
Demokrasiyle…
Millet iradesini öne sürerken, kabullenmek gerekiyor.
Sandıktan 1. çıkmaya devam edilirken ve üstelik en yakın rakibi ana muhalefete çok büyük fark atılırken, böyle bir istikrarın karşılığı, başarısızlık oldu.
Fenomen lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sahaya çıkmasının, AK Parti’yi ciddi düşüşten kurtardığı söylenebilir mi?
Başkanlık Sistemi’nin vurgulanmasıyla da beraber, beklenmeyen farklı bir tepkiyle karşılık bulduğundan söz ediliyor.
Tüm genel ve yerel seçimlerden 1. çıkmasına rağmen, oy oranlarıyla dalgalı seyreden AK Parti, Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan eden sonuç aldı.
Parasal somut vaatler veren CHP, yerinde saydı. Böyle bir sonuca rağmen, her zamanki gibi kendisine başarı paydası çıkardı.
MHP, ana muhalefete kıyasla parasal vaatlere tamamen kurulmayan bir propaganda yürütürken, ilkesel hassasiyetleri duruşunu korudu. Bu siyasetiyle ciddi artış kaydetti.
Propaganda filminde düğün temasını kullanan HDP; elde edilen sonuçla tam anlamıyla düğün yaparken, belki de beklediğinin üzerinde bir temsil ve güce ulaştı.
Gözler, AK Parti’de!
Hükümetin kurulabilmesi için kendisine yetki verilecek, ancak sert rekabet yürütülen siyasi partilerle de sonuca varılabilecek mi?
Koalisyonlu yıllarla sorun ve bunalım deneyimi bulunan Türkiye’nin geleceği için ufukta bir erken genel seçim var.

Muhalefet amaca ulaştı

Amaçlarına ulaşan, MHP ve HDP’dir.
Yerinde sayan CHP’nin durumu da, muhalefeten ciddi başarısızlık olarak nitelenecek sonuçtur. Böyle bir durum, başarısızlılığı güçlendirmiştir.
CHP’nin sevindiği, AK Parti’nin tek başına iktidar kuramayacak duruma düşmüş olması ve böylelilkle bir hedefe varılmış olmasıdır.

Bursa’da da HDP

HDP, barajları aşmakla kalmayıp, batıda ve önemli kentlerde milletvekili çıkardı.
Bursa’da da, böyle oldu. Eski BDP’nin İstanbul eşbaşkanlarından ve HDP’de önemli bir konumu bulunan Asiye Kolçak, Bursa’nın milletvekili oldu.

MHP’nin başarısı

Önceki genel seçimde Bursa’da 1 milletvekilliğini kıl yapı kaybeden MHP, bu kez  ilk 3 sırayı gönderdi.
Büyükşehir Belediyesi’nin başkan adayı  Kadir Koçdemir, parlamenter olarak kente hizmet edecek.

AK Parti, Bursa’da üzüldü

Bursa’nın milletvekili sayısı, 1 artışla 18’e yükselmişti ve milletvekili sayısını artırmak isteyen AK Parti, aksine 1 milletvekili de eksildi.
Genel siyasi sonuçtan Bursa da etkilenirken, AK Parti’nin 9. sırasına kadar yer alanlar, yeni dönemin milletvekilleri oldular.

Deneyimle yeniden 

Bursa’da yeniden milletvekili seçilen AK Parti’li Hüseyin Şahin, TBMM’deki Plan ve Bütçe Komisyonu’na üyelik deneyimiyle her koşulda çalışma ve katkılarını sürdürecek.

Dağlılar bu kez sevindi

Bursa’nın dağ ilçeleri, milletvekili çıkaramamanın sitem ve üzüntüsünü taşıyorlardı. Bu kez sevindiler.
Dağ-Der’in başkanlığından ayrılarak, CHP’den Osmangazi’ye belediye başkan adayı gösterilen, ancak seçilemeyen Erkan Aydın, genç yaşıyla beraber parlamenter seçildi.

Bursa sevdalısı TBMM’de

Siyaset üstü ilke ve üslupla kentsel düşünceler taşıyan ve uygulamalar yürüten, siyaset üstü bir itibar gören Dr. Ceyhun İrgil, CHP’den Bursa milletvekili.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.