Hava Durumu

AK Parti, sandıkta arı gibi çalışacak!

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2014 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2014 08:08

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, yerel seçimlerin yapılacağı gün yine özel çalışma yürütecek.
Şehreküstü Meydanı’ndan, sonuçların dev ekranla duyurulacağını, dün söylemiştik. Bu uygulama, il merkezindeki atmosfer ve açıklamaların izletilebilmesi için de kullanılacak.
Oy verilmeye başlanmasından, sandıkların açılması, oyların sayımı, tutanakların işlenmesi ve seçim kurullarına teslimine kadar, arı gibi çalışılacak.
Diğer teşkilatlara örnek gösterilebilecek çalışma düzeni ve sistemi, söz konusu uygulamayla yine kendisini göstermiş olacak.
Bursa’daki 6 bin 792 sandığın her birine, siyasi partilerin yasal hakkıyla 1 asil ve 1 yedek sandık kurulu üyesi görevlendirildi.
Ayrıca…
Siyasi partilerin tümü için yasal zorunluluk taşımayan bir başka uygulamayla da 1 asil ve 1 yedek olarak, gözlemciler de bulundurulacak.
Böylece…
27 bin 168 AK Parti’li, oy verme işlemi süresince, görev ve nöbetlerinin başında sorumluluk yürütecekler.
Sandıkların açılması ve oyların sayılmaya başlanmasıyla beraber, AK Parti Genel Merkezi’nin illerle ortak Seçim Sonuç Takip Sistemi girecek. Her 40 sandık için 1’er görevli öngörülüyor.
Bursa’da oyların kullanılacağı bin 150 noktanın geneli için her 40 sandık başına 1 görevli hesabıyla toplam 169 yerine, 270 AK Parti’liye görev ve-rildi.
AK Parti’li görevli sayısı, 1 milyon 982 bin 143 seçmenin % 1.5’i ve kayıtlı 300 bin üyesinin % 9.2’si anlamına geliyor.

DURMAK YOK, DEVAM…

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Seçim Koordinasyon Merkezi’ne (SKM) başkanlığı yürüten Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, hem yerel seçim kampanyası hem de 30 Mart’ın gündüzü ve akşamı için büyük bir özenle çalışıyorlar.
Hazırlıklar tamamlandı, ancak herhangi bir aksama olmaması için ve bu yerel seçimlerle daha da iyisini yapabilmek için tempo sürüyor.Dün…
Seçim Sonuç Takip Sistemi’nin işleyebilmesine ilişkin olarak, Genel Merkez’le ortak teknik prova yapıldığını da öğrendik.
Torun, “Bursa’da AK Parti olarak, hem hükümet hem de belediyelerimizle beraber, güzel ve tarihi işler yaptık. Halkımızın güveni ve teveccühüyle hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” diyor.
Duman da, “30 Mart’ın gecesine kadar, sahadaki arkadaşlarımızla beraber, yerel seçim döneminin görev ve sorumluluğundayız. Kentli ve milletimizin teveccühüyle mutlu sona ulaşacağız.” diyor.

“BEYAZ” GÖMLEKLİ SANATÇILAR…

Bursa medyasına yılların emeğini veren, vaktiyle magazin dünyasının nabzını tutan  ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in 2.5 dönemdir medya danışmanlığını yürüten meslektaşımızdan, güzel haber aldık.
Gazeteci Hülya Güven, Bursa Tabip Odası’ndan iletilen taleple “Sanata gönül veren hekimler…” adlı derlemeyi kaleme aldı.
Siyasetin gerilimli gündeminde paylaşmak istedik.
Güven, ön sözündeki ifadesiyle insanı ve yaşamı iyileştirmeye adanmış hayatlarını sanatsal uğraşlarla renklendiren ve ayrıca sanatsal üretimleriyle beraber güzel bir dünya yaratmak isteyen hekimleri tanıtabilmeyi vurguluyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.