Hava Durumu

AK Parti’nin flaş adayı: İthal değilim!

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2015 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2015 08:29
AK Parti’nin Bursa’da 3. sıraya koyduğu Cemalettin Kani Torun, hem siyaset kurumunun yerel teşkilatı hem de kamuoyunda soru işareti taşıyordu.
İthal aday olarak, gündeme geldi.
Geçen süreçle…
Medya kentinde medyaya mesafeli kaldı, ancak ve özellikle bazı sivil toplum kuruluşlarıyla iletişime önem verdiğini izliyorduk.
AS TV’ye konuk ettiğimizde, merak edilenleri sorduk.
İlk sözleri…
“İthal değilim!”
Artvin doğumluydu, ancak yaşamın sürdürülmeye başlandığı Bursa’daki aile ve akraba varlığını, lise yıllarını vurguladı.
Bursa’nın geçmişteki ithal adayları ve olağanlaşan hayal kırıklıklarını anımsattığımızda da, kendisinin böyle olmayacağını söylüyordu.
Sınır ötesi görev, çalışma ve deneyimleriyle de beraber, kente katkı ve beklentiler için Ankara’da lobiyi sağlayıcı misyon yürüteceğini de anlattı.
Bursa’ya neler söyleyeceği ve neler yapacağı, saha siyasetiyle merakla beklenecektir.

Şahin, artık deneyimli...

Parlamenterlik için…
Hazırlıklı gelebilmek, görevin yürütülmesiyle deneyim ve kabul görmek, kent için avantaj oluşturuyor ve sorumluluğu artırıyor.
AK Parti tarafından Bursa’da yeniden aday gösterilen Hüseyin Şahin, Plan ve Bütçe Komisyonu’na üyeliğiyle önemli bir misyonu yürüttü.
Rotasyonla Bursa’ya verilen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu için yeni ağabey yorumu yapılırken, deneyim sahibi Şahin’in yeri de, özel olacaktır.
Şahin’le AS TV’de konuştuğumuzda, “Geride kalan yasama dönemi, Bursa için de önemli bir hizmet dönemi oldu. Ve yeni dönemde de, görev ve sorumluluğumuzu yine layıkıyla yerine getireceğiz” diyordu.
Yeni vekilleri de dikkate alırsak…
Kendisi de, ağabeylik taşıyacak!

CHP, çelişkili davrandı.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ne başkanlığı süresince kentsel ve kamusal muhalefetle bilinen Necati Şahin’in son durumu tartışılıyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı gösterilen, ancak seçilemeyen Şahin, milletvekili adaylığında önseçimle 13. sırayı elde edebildi.
Ana muhalefetin Bursa’daki denetimsel görevinde, Şahin’in vaktiyle yürüttüğü çalışmalar, önemli yer tutuyordu.
Yasamada yer alması, denetimsel açıdan önem taşıyor olsa bile, CHP’li üyeler arasında gelişen bir “örgütsel” tutumu nedeniyle aşağı itilmiş oldu.
Genel Merkez, kaderi yerele bıraktı.
Bazı önemli isimlerin, ilçe başkanlarının, Şahin’le anılan genel merkez kontenjanına karşı, tavırlı bir görüşü Ankara’ya götürme çalışması da olmuştu.
CHP’nin Bursa’daki listesi için sola bağlılık öne sürülse de, teknokrat Şahin’in yokluğu da, bir kayıp olacaktır.

Adalet Sarayı, Birkan’a emanet!

Bursa Barosu’nun başkanlığını yürütebilmek, sol düşünce camiasında hep önemsenmiştir. 
CHP’de 2011’in milletvekili aday adayları arasında, Baro başkanlığını bırakan Zeki Kahraman da vardı, listeye alınmamıştı.
Sonraki süreçle yönetimi yürüten Zekeriya Birkan, milli görüş siyasetinde, AK Parti ve öncesiyle biliniyor, dikkati çekiyordu.
AK Parti’nin milletvekili adayı olarak AS TV’de sorduğumuzda, “Bursa’nın yeni Adalet Sarayı’na kavuşması için üzerime düşeni yapacağım” diyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.