Hava Durumu

AK Parti’nin Bursa’daki “aile fotoğrafı”

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2013 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2013 08:06

AK Parti’nin Bursa’daki aile fotoğrafı, gün geçtikçe daha da tuhaf ve çelişkili oluyor. Geçen hafta sonu toplanan İl Danışma Meclisi’nde de, böyle benzeri durumlar gelişti.
İl Başkanı Sedat Yalçın, kentin yönetimi için vizyon ve yol haritasına ihtiyaç duyulduğunu söylemesine karşılık… Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, İl Danışma Meclisi’nde, “Bursa’nın vizyon projeleri” başlıklı sunum yapıyordu.
Yalçın’ın adı, Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığı için geçiyor. Böyle olunca, Bursa’ya ilişkin bazı açıklamalarıyla manidar karşılanıyor ve tartışma konusu ediliyor.
Altepe’nin yönetimi hakkında soru işaretlerine neden olduğu ve siyasi iradenin yanında olmadığı algısı konuşulabiliyor. Bu nedenle Yalçın’ın Genel Merkez’e eleştirel olarak iletildiği söyleniyor.
AK Parti’nin milletvekilleri arasında da, Altepe’yle ve birbirleriyle görüş ayrılığı da yaşanabiliyor.
Altepe’nin Yunuseli Havalimanı’nı ulaşıma açabilmesi, Bülent Arınç ve paralelinde bir başka milletvekili Mustafa Öztürk tarafından olumsuz değerlendirilmişti.
Arınç, gerçek anlamda iç ve dış hat uçuşları olamayacağını, küçük uçaklar için emeğe değmeyeceğini söylemişti. Coğrafi konum ve yapılaşmaya işaret etmişti.
Öztürk de, Altepe’nin uçuşlara uygunluk için “Sadece 13 binanın yıkılması gerekiyor” demesine karşılık, 2 bin 500 dolayında yıkımın ve 6 milyar TL gerektiğini anımsatıyordu. Sözlerinin başında, karşıtlık için “Sayın Arınç öyle dedi ise, doğrudur.” diyordu.
Milletvekili Hüseyin Şahin de, geçen yıl Arınç ve bir süre önce Öztürk’le aleni görüş ayrılığına düştü.
Yöresi İnegöl’ün il olabilmesine, yine kendi yöresindeki törende Arınç’tan beklenmedik olumsuz karşılık görmüştü. Bir başka karşıtlığı da, hızlı tren yatırımıyla yaşadı.
Şahin, Yenişehir’in sınırları içerisinde, havalimanı ve ilçe merkezi için ayrı 2 istasyonun olacağını dile getirmişti.
Öztürk ise, mantık ve teknik hususlar açısından, 1 istasyon bulunacağını açıklıyor, mantık kavramını da öne sürüyordu. Çift istasyon yapabilmenin, zaman kaybına neden olacağını da belirtiyordu.
Yenişehir AK Parti İlçe Başkanlığı’nın da, İl Danışma Meclisi’nde “Hangisi doğru?” sorusunu gündeme getirdiği öğrenildi. Yöre halkına ve gazetecilere yanıt veril- mesinde zorlanıldığından söz ediliyordu.
Dün, Mahfel’i ele aldık.
Vali Şahabettin Harput ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın, daha önce satışa olumsuz görüş açıklamalarına rağmen…
Aksine, satış sürecine hız kazandırıldı. İhaleye karar veril- mesinden kısa süre sonra, satışın da 3 Nisan’da yapılacağı ilan edildi.
IMF’ye borçlarını sıfırlamak üzere olup, şimdi IMF’ye 5 milyar ABD Doları kredi veri- lebilmesini konuşan Türkiye Cumhuriyeti’nin Bursa’daki İl Özel İdaresi…
Daha doğrusu…
AK Parti siyasi iradesi, milli ekonomiye ve devlet bütçesine en fazla katkıyı veren kentlerden Bursa’da, Mafhel gibi tarihi ve kültürel bir eseri, 7.8 milyon TL’ye gözden çıkarmış oluyordu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.