Hava Durumu

AK Parti’nin 2. Nilüfer’i Mudanya!

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2016 23:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 23:57
Bursa’nın siyaset gündemi ve yarışında, Ankara’daki gibi, sert üslup tartışması yaşanmıyor ve sert rüzgar da esmiyor.
Elbette ki…
Rekabet var.
Nilüfer örneğiyle…
Yıllardır görülüyor.
Tartışma var, haliyle…
AK Parti’nin, kendi iddiası ve hedefi için kamuoyuna söylediklerinin, tekrarlandıkça CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından kabul edilemez bulunuyor.
Türkiye’yi yöneten AK Parti ile Bursa’da Nilüfer’i yöneten CHP arasındaki rekabet, Mudanya’ya da sıçradı.
Bozbey gibi…
CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın da, kendi ilçesinde ‘halk tarafından benimsendiği ve iletişiminin güçlü olduğu’ yorumları ortaya atılıyor.
AK Parti’de, istifayla boşta bulunan ‘Mudanya İlçe Başkanı’ görevine, Dr. Murat Ünal’ın atanması da, popüler isim ve dinamik otorite arayışının sonucu olarak görülüyor.
Bursa’da vaktiyle kamu sağlığı kurumunu ve hekimlik odasını yöneten Ünal, AK Parti’nin il yönetiminde görev yapması ve Mudanyalı olmasıyla beraber, tercihte ağır basıyordu.
İlk saatleriyle…
Ünal, yazılı bir açıklamaya rekabetin mesajlarını gündeme taşırken, AK Parti’nin siyaseti için böylelikle kendi döneminin iddiasını da ortaya koyuyordu.
AK Parti, düne kadar Nilüfer’de ve bugün de ayrıca Mudanya’da, hizmeti getirmekten söz ederlerken, Türkyılmaz da, Bozbey gibi, “Biz, hizmeti zaten veriyoruz.” diyor.

Rektör’den ‘Körfez’ uyarısı

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusu Ulcay, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği’nin, Gemlik Körfezi’nin geleceği için düzenlediği panelde uyardı.
Sorunlar ve çözümler konuşuldu.
Ulcay, “Gemlik’te limanlar ticaret ve ekonomimizin gelişmesi açısından çok büyük önem taşıyor. Ancak çevre kirliliğine de dikkat edilmesi gerekiyor.” diyor.

Bursa’ya ‘fok’ ve ‘penguen’

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Hayvanat Bahçesi, kademeli yürütülen projelerle farklı, yeni hayvan türlerine kavuşuyor.
Halen 3 dönümlük alanda, 6 milyon TL bütçeyle yapımı süren yeni barınaklarda, fok ve penguenler de, sonbaharda ziyaretçileriyle buluşmaya başlayacak.

Yollarıyla bir başka, ‘Canım Türkiyem’

Yollarıyla…
Kimilerinin kendisini özgürlüğe attığı, kimilerinin kendilerini hıza bıraktığı, kimilerinin ilginç davranış ve durumlar içerisinde olduğu bir ülkedir, Türkiye.
İşte, Bursa’dan bir fotoğraf…


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.