Hava Durumu

AK Parti kongresinde, “rekabet” gündemde!

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2014 09:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 09:51
Seri olarak…
AK Parti İl Başkanlığı, basın toplantıları düzenliyor.
Kongre süreciyle…
İlçe teşkilatlarına, başkan adayları açıklanıyor.
Henüz…
İl Başkanı Cemalettin Torun’da, adaylık ilanı yok.
Siyasi partilerde, alışık olunan…
İl merkezlerinde, milletvekilliği, il başkanlığı ve büyükşehir belediye başkanlığı, yanı sıra ilçe merkezlerinde ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlıklarına adaylık açıklamalarının yapılmasıdır.
Yeni kongre süreciyle…
AK Parti İl Başkanlığı, ilçe teşkilatlarına kimlerin aday gösterileceğini duyuran basın toplantıları düzenlese de, atanacak ilçe başkanları anlamına geliyor.
Böylelikle…
İlçe kongreleri, tek adaylı oluyor.
Dolayısıyla…
Torun da, il başkanlığı yoluyla anılıyor.
İlçe adaylarının açıklanması ve oluşan fotoğraf tartışılıyor. 
İl başkanının desteklediği adaylar olduğu ve delegelerin düşüncesini yansıttığı izlenimleri nedeniyle de rahatsızlık yarattığı ortaya atılıyor.
Tahsin Kara’nın adaylığı gündemde!
Bursa’nın nostaljik bir mekanında, kendisinin de yer aldığı önemli bir sohbette, adaylığına yönelik özgüven ve desteğin konuşulduğunu duyuyoruz.
İl kongresi için kilit durumdaki en büyük 2 ilçeden Kara’nın lehine desteğin söz konusu edilebildiği, muradına erebileceği ortaya atılıyor.
Teşkilat mertebeleri ve elde ettiği yürütme konumları nezdinde destekçileri bulunduğu, adaylığını düşünebilmesi ve genel merkeze taşıyabilmesi telkinleri ortaya atılıyor.
Adaylığı için…
Alınmış karar veya yerleşik düşüncesinin bulunmadığını savunuyor. 
Devamı olarak…
“AK Parti, kurumsal siyaset, hükümet politikası ve milletiyle birlik ve beraberliği önemsiyor. Böyle bir duruma ve hassasiyete, özen gösteren AK Parti mensubuyum.”
Şimdi… 
Özenli rekabetle aday çıkar mı?
Süreç gösterecek.
Bir not…
AK Parti’nin Bursa’daki kongre süreci, tüm Türkiye’deki fotoğrafıdır.

Yaşlılara eziyet etmeyin!

Toplu ulaşım, yaşlılara ücretsiz.
Yasaya rağmen…
Yaşlıları burnundan getiren, rencide eden, bindiğine pişman eden ve bir daha bindiğinde neler yaşayacağından endişe ettiren ve utandıran durumlar yaşanıyor…
Özel hatlar, şikayet ediliyor.
Özür bile olsa…
Yaşlılara davranış ve sözler kabul edilemez.
Vatan ve din değerlerinin yüksek sesle konuşulduğu bir ülkede, yasal hak sahipliğini burnundan getiren, rencide eden ve mağduriyete götüren davranışın, hukukta da yeri yok.
Ücretli ve indirimli yolcular da, şikayet ediyor.
İndirimli ve ücretsiz yolcu almaya karşı, her durakta durmaya tereddüt edilebiliyor. Bir durak sonra yolcu indirmek, külfet oluyor. Tur saatinin geciktiği gerekçesiyle duraktan transit geçilebiliyor veya telaş yaratılıyor.
Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası, sözünü ettiğimiz tüm hususlarda hassas olduklarını ve eğitimli hizmete önem verdiklerini söylüyor. Çalışmalar öne sürülüyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketine karşı, kendi ticari hak ve koşulları için mücadele politikası yürüten özel sektör, yolculara, yaşlılara davranışlarıyla ancak yalnız kalabilir.
Sektöre zararı belediye değil, kendisi veriyor.
Bir işyeri sahibi, kepenk indirebiliyor. Özel halk otobüsçüleri, zarardan söz etmelerini belirtirken, faaliyetine, tartışmalı bir şekilde devam ediyorlar.

Yalanlama düellosu!

Osmangazi’de, AK Parti’nin yönetimindeki ilçe belediyesi ile mecliste grubu bulunan MHP arasındaki ihtilafta, yalanlama düellosu oluştu.
Muhalif siyasi partinin sözcüsü Cemil Aydın, ismin yaşatılmasını öneren olmalarına rağmen, Ertuğrul Sağlam’ın isminin verildiği tesisin açılışına davet edilmediklerini açıklamıştı.
Belediye, MHP’nin il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen faks ve cep telefonu davet mesajlarının belgelerini ileterek yalanlamıştı.
Aydın, yalanlama iddiasını sürdürüyordu. 
Dün…
Belediyeden yapılan yeni açıklamada, MHP bir kez daha yalanlandı. 
Özel kalem müdürlüğünü yürüten Orhan Mollasalih, cep telefonuyla iletilen davetin yanı sıra, faks mesajlarının MHP’ye ulaştığına dair belgelerin de ellerinde bulunduğunu vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.