Hava Durumu

AK Parti için Bursa’da yanıtı tartışılan soru!

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2013 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2013 08:10

Belediye başkan adayı olabilmek için Bursa’da AK Parti’ye gerçekleşen başvuru çokluğu, yanıtı sorgulanan ve tartışılmaya başlanan soruyu gündeme getirdi.
“Görevdeki belediye başkanları başarısız mı?”
Bursa’nın en büyük ilçesi Osmangazi’de 9 ve diğer 2. büyük ilçe Yıldırım’da 10 aday adayının bulunması, belki demokrasi yönüyle olağan, ancak yine de düşündürüyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, milletvekilliğinin ardından seçildiği görevinde sona yaklaşırken, devam edecek mi?
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 2. kez seçildiği görevini, kendisinin tabiriyle ustalık dönemi olarak da, 3. kez üstlenecek mi?
Büyükşehir Belediyesi’ne adaylıkları konuşuluyordu, ancak görevlerine yeniden devam edebilme arzusundaki 2 belediye başkanı, öncelikle aday yapılacak mı?
Belediye meclislerinin önceki ve mevcut dönemlerinden, eski milletvekili ve adaylarından, kurumsal siyasetin ve bürokrasinin önemli isimleri, aday adayları kervanında…
Aday adaylığı için yapılan başvurular sırasında oluşan ortam ve yapılan açıklamalar, kent ve siyaset için önemli gündem oluşturdu.
Objektif siyasetle de “Yapılan bir hizmet var, ancak ben daha iyisini ve faz-lasını yaparım.” gibi yorumlanabilir, ancak…
Kurumsal siyasetin kendi camiası ve halk önünde, AK Parti’nin mevcut belediye başkanlarının başarısızlığı da, ortaya atılmış oluyor.
İl ve ilçe teşkilatlarında, özellikle tek adaylı kongre eğiliminin varlığını ve işleyişini dikkate alırsak, işbaşındaki belediye başkanlarına rakipler çıkması da, pek öyle olağan gözükmüyor.
Ayrıca…
Bursa’da, AK Parti’nin içerisindeki farklı düşünce ve rekabetin, yerel seçim sürecinde hem ortamlara hem fotoğraflara hem de açıklamalara yansıdığını söyleyebiliriz.
Büyükşehir Belediyesi için başkan aday adaylığına tek aday adayı olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altpe’yi görsek de…
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, genel merkezin olası kararına dayalı olarak, adaylığının re’sen gerçekleşmesi için bekleyişine de devam ediyor.
Sosyal medya, bir ayna!
AK Parti’de, belediye başkan aday adaylığı için ortaya çıkan isimlerin kendi     özellikleri kadar, bir hayli faz-lalılığı da konuşuluyor ve tartışılıyor.
AK Parti’de veya AK Parti’yle…
Belediye başkan adayı gösterilmeyenler ve göste-rilip de seçilemeyenler ile milletvekili seçilemeyenler ve listesine giremeyenler, zamanla farklı konumlar ve yükselmelerle dikkati çekebiliyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.