Hava Durumu

AK Parti gündemi sarstı!

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2013 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2013 08:19

AK Parti İl Başkanlığı’nın, kendi komisyonları ve kent bilimcileriyle hazırladığı Bursa 2023 Kent Vizyonu ve Bildirisi, siyasi yönleriyle de gündeme bomba gibi düştü.
Açıklamanın yapıldığı basın toplantısı, sıra dışıydı. AK Parti’nin il ve ilçe teşkilat yönetimleri, sivil toplum örgütleri ve muhtarlar da davet edilmişti. Genel seçim döneminde, hizmetlere yer verilen 2023 vizyonu, böyle açıklanmamıştı.
Dünkü makalemizi, “Siyasi irade, vizyona el koydu!” başlığıyla kaleme almıştık. İlginç ayrıntılara yer vermiştik. Yankı ve yansımalar, yerel seçim süreci açısından önemli olacaktır.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın, Büyükşehir Belediyesi’ne olası başkan aday adaylığına ayak sesleri yorumu da yapılıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin kürsüde bulunmaması, kamuoyu önünde cereyan eden durum açısından belki soru işaretleri yaratsa da, AK Parti camiası ve kulislerinde olağan da görülebiliyor.
Uludağ Üniversitesi’nden kent bilimcisi, siyasi çalışmaya danışmanlık yapmıştı, kürsüden konuşma yapması ve herkese tebliğci konuşması ise, farklı tartışmalara neden oldu. Çalışmada görev yapan yabancı mimar ve kent planlamacısı da tartışma yarattı.
AK Parti’nin çalışması, aslında siyaseten örnek kent çalışması ve bilimsel uygulama olarak, dikkati çekse de, AK Parti’nin içi açısından anlamlar, yorumlar katılmış oluyor.
AK Parti’nin, kendi Büyükşehir Belediye Başkanı’yla farklı düşündüğü ve iyice gözler önüne serildiğinin konuşulması kadar, Yalçın’ın, kendisini zor duruma düşürmüş olabileceği de, ortaya atılabiliyor.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, AK Parti’nin kentsel vizyonu için “Büyükşehir Belediyesi’ne itirazlarımız, eleştirilerimiz, gündeme taşıdığımız yanlışlık ve eksikliklerin doğruluğu,  siyasi iradenin tespiti ve müdahalesiyle de gözler önüne serilmiş oluyor.” diye konuştu.
AK Parti’nin, Büyükşehir Belediye Başkanı’yla artık farklı düşündüğü ve yol ayrılığı olabileceği açısından, önceki gün için tarihi dönüm noktası yorumunda da bulunuyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.