Hava Durumu

AK Parti’den Bursa’ya, “sürpriz” dönüşüm!

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2012 01:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2012 01:55
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, yeni CHP İl Başkanı Metin Çelik’i ziyaret etti, ancak siyaset ve soğukluğu yoktu.
Siyaset üstü olarak, kent konuşuldu!
Kentsel dönüşümde, Bursa öncelikli 5 il arasında. Yarın özel programla Bursa’da da başlatılacak uygulamayı gündeme getirdi.
Güvenli yapılarla kaliteli bir kent düzeninden söz eden Yalçın, kentsel dönüşümün partiler üstü üslupla ve paralel süreçle ele alınabilmesini teklif etti. Beraber çalışmaya, fikir ve önerilere açık olacaklarını vurguladı.
Kent kimliğine hizmet edebilme yolunda, kentsel dönüşümün, sosyal boyutuyla ele alınabilmesinden söz ederken, belediyelerden çalışma istendiğini anımsattı.
Kentsel dönüşüm paralelinde, sürpriz bir başka dönüşüm düşüncesi ve ilk adımları da ortaya atıldı. Yalçın, CHP’deki ziyaretiyle konuyu kentin gündemine de taşımış oldu.
AK Parti İl Başkanlığı’nca, bir “Sanayi Dönüşüm Komisyonu” kurulmuştu. Kentsel dönüşüme, sanayinin katılabilmesi öngörülüyor. Bu düşünce, kentin genel düzeni açısından önemseniyor.
Yalçın’ın CHP’deki düşünce paylaşımını öğrenince, kendisiyle konuştuk. Sözlerine, “Kent içindeki sanayi düzeni de artık konuşulmalı ve tartışılmalıdır.” diyerek başladı.
Radikal bir düşünceyle belirli bir yol haritası ve sürecine değinen Yalçın, “Sanayi, artık kent içerisinde kaldı. Bugün bir Emek’te modern kent dönüşümü yapıldığında, yanının, manzarasının fabrikalardan oluşması, çelişki olacaktır. Böyle bir durum, sanayinin kent dışına yönlendirilmesiyle kaldırılabilir.”
Siyaset üstü bir zeminle CHP’de açıklanan ve işbirliği teklif edilen düşünce için sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine, önerilerine açık olduklarını da söylüyor.
Kamusal bazı karar ve uygulamalara davalarıyla gündeme gelen bazı akademik meslek odalarına da sesleniyor. Ortak süreç yönetimi mesajı da veriyor.
Sözlerinin devamında, “Sanayi dönüşümü düşüncemizi, il başkanlığımızca komisyon çalışmasına taşıdık. Bu yönde bir değerlendirme raporu da, gündeme gelecektir. Muhalefet ve sivil toplum kuruluşlarımız, sanayinin taşınabilmesine ilişkin düşüncelerini paylaşabilir. Tarım alanlarının zarar göreceği endişesi karşısında, yer önerileri de yapılabilir.” diyor.
Renault’un yer aldığı Organize Sanayi Bölgesi ve Fiat’ın yer aldığı Demirtaş Sanayi Bölgesi’nin taşınabileceği, sürpriz dönüşüm düşüncesiyle artık gündemde…
Yalçın, kentsel dokuyla çelişkili sanayi kümelenmesine, Nilüfer’deki Nilüfer Sanayi Bölgesi’ni de örnekliyor. Ataevler’in yanında, manzarasında fabrikalar olduğuna dikkati çekiyor.
Sanayinin kent dışına çıkarılabilmesi düşüncesinde, yeni alanların otomotiv ve tekstil gibi, başlı başına sektörel odaklı olabilmesinden söz ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.