Hava Durumu

AK Parti’den Bursa’da gözdağı!

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2012 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2012 08:36

BUTTİM’in açık alanındaki davet, AK Parti’nin organizasyon deneyimini ve farkını da, bir kez daha gözler önüne seriyordu. Protokollü iftarlarda rastlanan dağılmalara karşı, konuşmalar önceye alınmıştı, ancak bu, planlandığı gibi yürümedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara’daki MKYK toplantısından bir süre sonra Bursa’ya yola çıkmıştı. Konuşmaların, saat 19:00’da başlaması öngörülüyordu, saat 19:15’te Arınç geldi.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, kısa tutmaya çalıştığı konuşmasıyla kuruluş yıldönümüne odaklandı ve “Büyük siyasi hareketin doğuşu” dedi.
Bayram sonrası itibariyle AK Parti’de danışma meclislerinin programa alınacağını belirtirken, “Yerel Yönetimler ve Kentsel Dönüşüm” konusunun ele alınacağı da vurgulandı. Muhalefetin aleyhte kullanma olasılığına karşı, belediyelerin dışında özel bir iletişim politikasına başlanacağı anlaşılıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uzun ve kapsamlı konuşma yaptı. İftar vaktine yaklaşıldığı zamana kadar süren konuşmada, belediyenin icraatı anlatıldı.
Bu sütunlardan daha önce duyurduğumuz üzere, yeniden adaylığını açıklayan Altepe, hakkındaki bazı olumsuz düşünce ve öngörülere yanıt vermek ister gibiydi. Çeşitli alanlardaki hizmet ve projeleri sıralarken, sayılara özel yer veriliyordu.
AK Parti’nin bir mensubu ve belediye başkanı olarak, “Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’la biz siyaseti yapıyoruz.” demesi de, dikkati çekiyordu.
Türkiye gündeminin sıcak gelişmelere sahne olduğu şu günlerde, Arınç’ın konuşmasına da özel bir merak vardı, bazı sözleriyle notlara düştü.
CHP’li bir milletvekilinin terör örgütü tarafından serbest bırakılmasına öncelikli yer vererek, “sevindirici haber” olarak duyurdu.
Terör örgütünün tutumunu değerlendiren ve hükümetin terörle mücadelesini ortaya koymak isteyen Arınç, bir milletvekilinin kaçırılmasını, “Terörün ulaştığı en çirkin nokta” olarak yorumladı.
Ardından…
Hükümete yönelik eleştirel düşüncelere karşılık verilerek, güçlü iktidar olarak, en güçlü mücadelenin verildiği vurgulandı. Terör örgütünün artık cinnet getiren davranışlara girdiğini belirterek, artık sona yaklaşıldığının göstergesi olarak değerlendirdi.
AK Parti ve hükümetine yönelik eleştirilere rağmen, kazanılan genel ve yerel seçimlere dayalı bir güçlü konum vurgusu yapıldı. Kamuoyu eğilimine göre, desteğin % 54 düzeyinde olduğu da vurgulandı.
Bu arada…
Yalçın’ın konuşmasında, siyaseten önemli bir detay vardı. Bursa’da, AK Parti’ye büyük ilgi gösterildiği ve üyelik yoğunluğu olduğu belirtildi.
Bursa’da 3 genel ve 2 yerel seçimden başarıyla çıkılmış, 2 referandumdan da istenilen sonucun elde edilmesi, önemli bir başarı olarak ifade ediliyor. Üye sayısının 250 bine ulaşması, Türkiye geneli açısından da, bir başka başarı göstergesi olarak yorumlandı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.