Hava Durumu

AK Parti’den adaylığa, bürokraside istifalar!

Yazının Giriş Tarihi: 02.09.2015 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.09.2015 09:00
Türkiye ve gurbetçiler, yeniden sandık başına gitmeye hazırlanırken, tabi olunan takvim de, rüzgâr gibi işliyor.
Bu hafta başı…
Bir başka dönüm noktası oldu.
Devlet memurları arasından milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin, 31 Ağustos Pazartesi günü saat 17:00’ye kadar istifa etmeleri gerekiyordu.
Zaman darlığı olunca…
Kulis, girişim, bekleyiş, bireysel ve ailevi gelecek planları yapabilmek gibi hususlara, makul değerlendirme süresi de bırakmıyor.
Bu nedenle…
Bürokraside, istifa yağmuru olmadı.
Bursa açısından…
Başlıca istifalar, belediyelerde!
Dikkati çeken…
Çifte isim oldu.
Büyükşehir Belediyesi’nin genel sekreter yardımcıların Muhammet Müfit Aydın ve Yıldırım Belediyesi’ndeki başkan yardımcılığıyla bilinen Salih Başparmak, istiflarını sundular.
Aydın, 2003-2009 arasında Bursa Çevre ve Orman İl Müdürü olarak,  2009’dan itibaren de 30 Mart 2014 Yerel Seçimi’yle kapatılan Bursa İl Özel İdaresi’nde genel sekreter yardımcılığı yaptı.
Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreret Yardımcısı görevini üstlenn Aydın, AK Parti’den milletvekili adaylığı için yeniden yola çıktı.
Ağrı doğumlu, ancak Siirt merkezli bir yayında “Siirt ve bölge illerinin tanınmış, saygın ailelerinden biri olan Şeyhül Hazin ailesinden…” bilgisine yer verildiğini gördük.
Başparmak ise, Yıldırım Belediyesi’nin önceki dönemiyle beraber başkan yardımcıları arasındaydı ve 7 Haziran’daki genel seçimlerde, AK Parti’nin 18. sıra adayıydı.
Genel seçimlerin ardından, 2 ay süreyle izin kullanmaya başlayan Başparmak, bu süre içerisindeki yeni dağılımda, başkan yardımcıları arasında gözükmüyor. Şimdi, yeniden aday oluyor.
Büyükşehir Belediyesi’nde, ayrıca vefat eden Emek’in eski belediye başkanlarından Yakup Aktaş’ın yeğeni, orman mühendisi Üzeyir Aktaş’ın da, adaylık için istifa ettiğini öğrendik.
Merkezi yönetimin Bursa’daki müdürlükleri arasında da, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fikriye Aydın da, AK Parti’den aday adaylığının adımını attı.

Talihsiz aday adayı müftü, artık ‘kapsama’ alanında

7 Haziran için… …
AK Parti’den milletvekili aday adayı olan, ancak listeye giremeyen Nilüfer İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz’ın başına gelenleri yazmıştık.
Görevine dönemedi.
Önce…
Mardin’de, Midyat’a atandı. 
Dava düşüncesindeyken…
Kocaeli’de, Çayırova’ya alındı.
Aday adaylıklarıyla…
Terfi olasılıkları ve beklentileri, iktidardaki bir siyasi partinin camiasında ve halk arasında konuşulabiliyor, ancak Ayvaz’ın böyle olmadı.
Erken genel seçimler için memurların istifa etmeleri gereken son günde, Ayvaz’ın düşüncesinde yeniden adaylık yoktu, ancak…
Yine, tayini çıktı.
Çayırova’daki önceki müftü, mahkeme kararıyla görevine iade ediliyor. Erken genel seçim sürecindeki istisnai atamalar kapsamında, Ayvaz da koltuğundan oluyordu.
 Bursa’ya dönüyor.
Nilüfer’e, eski görevine değil.
Karacabey’e, müftü yapıldı.
Teselli durumla…
Ayvaz, kapsama alanında!

CHP, adaylıklarda ‘yine’ sakin

CHP, aralarında Bursa’nın da yer aldığı tam veya kısmi önseçimli illerde, yeniden önseçim yapmıyor, ancak rötuş yapılmak isteniyor.
Önseçimden adaylıkla seçilen milletvekillerini, yeni listeyle tutabilme düşüncesi bulunuyor. Sıralamalar için araya genel merkez kontenjanı, gündem oluşturuyor.
Başvurular için…
Bursa’da yine sakinlik söz konusu oluyor.
7 Haziran’da 6. sıradan seçilemeyen, ancak…
Bir süredir seçmenlere teşekkür turlarıyla dikkatleri çeken Mustafa Şenyurt, aday adaylığı için yeniden başvurdu.
Bu arada…
CHP Bursa İl Başkanlığı’na gelen bir emekli öğretmenin, üyelik formu doldurmak istediğini ve aday adayı olacağını söylediğini öğrendik. Formu alındı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.