Hava Durumu

AK Parti'de, Yalçın da mesajı verdi!

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2012 10:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2012 10:52
AK Parti, Bursa'da yine ilginç kongre süreci yaşıyor.
Genel Merkez, yine İl Başkanı Sedat Yalçın'ı görevde görmek istiyor. Önceki kongredeki rekabet, bu kez Şevket Orhan'la oluştu. Faruk Çelik, yeni rekabete de etken olarak konuşuluyor. 
Yeni kongrenin süreci de merakla izleniyor. Siyasi partinin Bursa'daki camiasına ağabey durumuna getirilen Bülent Arınç, çoktan beri Yalçın'a desteğiyle anılmaya başlandı. Tabana kulak verilmesinden yana olarak bilinen Çelik, yeni kongre için kendi cephesinde yine belirleyici etken olarak öne sürülüyor.
Yalçın'ın dün gövde gösterisi vardı!
Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin localı büyük salonu, teşkilatların, delegelerin de davet edilmesiyle tarihi bir basın toplantısına ev sahipliği yaptı.
Kongre gibi ortama tanık olduk! Öyle ki… Sadece Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve önemli konuklar ile sandıklar eksikti.
Teşkilatlardan sorumlu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, son günlerde, “Sedat Yalçın'dan yanayız” mesajıyla gündeme gelmişti. Dün, Yalçın kürsüye anons edilirken… “Erdemli ve ilkeli siyasetin temsilcisi” denilmesi de dikkati çekiyordu.
Sanki kongredeydik. Teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Edebali, dev ekrana fotoğraflar eşliğinde faaliyet dönemini özetledi.
Genel seçim ve referandum sonuçlarına işaret edilerek, “Performans ve müthiş gayret ve de elde edilen başarı, bir kişinin veya birkaç kişinin yükselmesi anlamına hiç gelmiyor.” ifadesi kullanıldı.
Yeni yönetim kurulu için değişim mesajları verilerek, “Tecrübe ve gençliğin harman olduğu dinamik bir kadro, erdemli bir yönetim anlayışı ile tüm Bursa'yı kucaklayacak” denildi.
Yalçın, kendi yolu ve yönetim anlayışı için ben merkezli ve belirli bir grup düşüncesiyle anılmak ve böyle bir görüntüye düşmek istemediğini, konuşmasına ve ortama taşımak istiyordu.
Dünkü tabloya bakacak olursak…
AK Parti Genel Merkezi, Bursa'da Sedat Yalçın'a taraf olduğunu dün o kadar gösterecek kadar, Merinos'taki mecraya vize vermiş oluyordu.


Organizasyonda, AK Parti farkı!

AK Parti, seçimler ve kongreleri için muhalefetle kıyaslanamayacak kadar dinamik süreçler yürütüyor. İl Başkanı Sedat Yalçın'ın görevine adaylık açıklaması, buna yeni ve iç örnektir.
Basın toplantısına davet edilmiştik.
AK Parti camiası da cep telefonlarına gönderilen mesajla davet edilmişti. Organizasyon bütünlüğü itibariyle ortam ve görüntü, kongreden farksızdı.
İlçelerle beraber, yoğun katılım ve özel ilgi vardı. Kadın ve gençlik kolları, yine iyi hazırlanmışlardı. Her sandalyede, AK Parti bayrağı hazırdı.
Kongrenin provası yapılmış oldu!



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.