Hava Durumu

AK Parti’de tuhaf rekabet!

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2013 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2013 08:28

Bursa'yı, AK Parti yönetiyor.
Bütünsel olarak…
Büyükşehir Belediyesi, başta geliyor.
Yanı sıra…
Osmangazi ve Yıldırım ilçeleri, pek çok özelliğiyle kentin kimliğini, merkezini ve kentsel coğrafyanın fiziki durumunu oluşturuyor.
AK Parti'de belediye başkan adayı gösterilebilmek için yürütülen aday adaylığı süreci, ilerleyen günler itibariyle de artık tuhaf bir görüntü ve sonuç veriyor.
Özellikle…
Belediyelerin meclis üyeliği ve AK Parti siyaset kurumunun yönetimsel görevlerinde bulunanlardan, "Ben daha iyisini yaparım." açıklamaları yapılıyor.
Böyle denilirken…
Savunulan doğrular ve işleyişler gerekçesiyle de, geçen 5 yılda karşıt düşünce, itiraz refleksi ve karar davranışlarının ne derece olabildiği tartışılır.
Özellikle…
Siyasi irade yani AK Parti siyaset kurumu, kedilerine mensup belediye başkanlarının daha da ötesinde, kentlerin geride kalan 5 yıllık döneminden baş sorumludur.
Bugün…
Yıldırım'da ilçe belediyesinin kentsel dönüşüm politikası ve uygulaması eleştiriliyor ise, en başta AK Parti siyasi iradesi, böyle bir duruma ve sürece izin vermemeliydi.
Ayrıca…
Örneklediğimiz kentsel dönüşüm uygulamasının, Ankara'da AK Parti merkezi yönetim siyasi iradesiyle ilgili tüm resmi zeminlerde, yetkiler dâhilinde onaylandığı malum…
Üstelik…
Bursa'nın üst yerel yönetim kurumunun karar mercii olarak, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde,  yine AK Parti il siyasi iradesine dayalı olarak, uygulamanın onay gördüğü de malum…
Bir başka örnek…
Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezindeki tramvay projesi hakkında, AK Parti'nin yerel siyasi otoritesi tarafından olumlu bakılmadığı konuşulur.
Kentin koşulları, idari ve teknik gerekçelere dayandırılan olumsuz düşüncelerden söz edildiği konuşulsa da, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti grubunun oylarıyla imar planı ve finansman kararlarına vize verildiği de malum…
Yürütme gereği…
Belediye meclislerindeki siyasi partilerin grup başkanları, Büyükşehir statüsündeki belediyelerin meclislerinde il başkanı, ilçelerde ise, ilçe başkanıdır.
Dolayısıyla…
Aday adaylarının, belediye başkanlarıyla rekabetinde,  dolaylı olarak ortaya konulan olumsuz düşünceler, en başında da, iktidardaki AK Parti siyasi iradesini, bu siyasi partinin il ve ilçe başkanlarını da bağlıyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.