Hava Durumu

AK Parti'de 2014 hesabı!

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2012 09:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2012 09:23
“Yereli önemseyip, yermeyen.
Kamu yararından taviz vermeyen.
Vatandaşı hakir görmeyen.
Eli, haksız kazanca ermeyen.”
Dün, AK Parti İl Yerel Yönetim Şurası'nın açılışını yapan İl Başkanı Sedat Yalçın, konuşmasını da yukarıdaki sözlerle noktaladı.
Milletvekilleri, belediye başkanları, il genel ve belediye meclisi üyeleri ile il yönetim kurulu ve ilçe başkanlarının katılımıyla gerçekleşen buluşma, genel merkez politikasıyla rutin, ancak yerel seçim süreci için özel anlam taşıyordu.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konumu ve üslubuyla nasihat etti ve uyarıda bulundu.
Arınç, özellikle belediye başkanlarına seslenerek, halkla iç içe olunması, mağduriyet yaratılmaması ve halkla ilişkilere önem verilmesine işaret etti.
Siyasette başarının, yerelde kazanıldığını vurguladı. AK Parti'nin istikrarı ve başarısı için yeni yerel seçim sürecini, yeni görev zamanı olarak tanımladı.
AK Parti'li olma bilinci ve kültürüne değinerek, böyle düşünceye henüz sahip olmayanlar var ise, bu durumun bir an evvel giderilmesini istendi.
Yerel seçimlerin 2 yıl sonra yapılacağına dikkati çekerek, belediye hizmet ve uygulamalarının özel önemini ve halkla paylaşımını ortaya koydu.
Medyaya kapalı bölümde, zafiyete düşülmemesi ve dikkatli olma uyarılarında bulunduğunu öğrendik. Siyasette, bugün için bir noktada bulunanın, yarın farklı noktada olabileceğini dile getirdi.
İl Başkanı Sedat Yalçın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, medyaya kapalı bölümde de konuştu.
Ayrıca…
Milletvekillerini temsilen Hüseyin Şahin, ilçe belediye başkanlarını temsilen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, meclis üyelerini temsilen; Yıldırım Belediyesi'nde başkan yardımcılığını da yürüten Remzi Yeprem ve ilçe başkanlarını temsilen de, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, görüş paylaşımında bulundular.
Bu arada…
İl Genel Meclisi'nde, AK Parti'nin önde gelen isimlerinden Gıyasettin Bingöl, özeleştiri zeminiyle sürpriz bir çıkış yaptı.
Arınç, başka program için salonda yoktu, ancak AK Parti'nin merkezi ve yerel yönetim politikasını eleştiren açıklamalarıyla cesur davrandı.
AK Parti'de, siyasi irade ve kamusal icraatın işleyişinde ikilik, bilgi kirliliği ve çelişki görüntülerine değinen Bingöl, özellikle siyasi karar ve paylaşımı tartışmaya açtı.
Bursa Sanayi Sitesi, Yeni Stadyum, Sağlık Kompleksi ve Yunuseli Havalimanı gibi konularda, çok çelişki kararlar alındığını savundu. Siyasi karar kavramının, tam anlamıyla söz konusu olmadığını, kamuoyunda da zor duruma düşüldüğünü savundu. Kaçak yapılaşma sorunu da ortaya konuldu, eleştirel yaklaşım gösterildi.


Arınç'tan övgüler…

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa İl Yerel Yönetimler Şurası'nda sakin konuştu.
Ağabeyliğin ötesinde, ilk derece konumuyla otorite durumunda bulunuyor. Dün, nasihat ve uyarılar kadar, övgüleriyle de dikkati çekti.
Milletvekilleri, merkezi yönetimden Bursa'ya hizmet ve beklentiler açısından, lobi zafiyeti tartışmalarıyla gündeme gelse de… Arınç, tüm milletvekillerini “Bakan gibi” gördüğünü söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve diğer belediye başkanlarını da “başarılı” olarak gösterdi. 2014 yılı için hedef büyüttü.
Yunuseli Havalimanı'nın açılabilmesiyle ilgili görüş ayrılığı ise, paylaşılan konular arasında yoktu.


CHP ve MHP'ye tepki!

AK Parti İl Yerel Yönetimler Şurası'nda, en yetkili ağızdan CHP ve MHP'ye eleştiriler vardı. Önceki ve 2014 yılındaki yerel seçimler arasında da bağ kuruldu.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa ve ülke geneli için AK Parti'nin yerel yönetimlerdeki çoğunluğunu sayılarla özetledi.
Ardından…
CHP ile MHP'nin, konumlarına göre birbirlerine destek içerisinde olduklarını iddia ederek, bazı yerlerin bu nedenle kaybedildiğini savundu. Aynı durumun, 2014 yılında da tekrar edebileceği uyarısında bulundu.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.