Hava Durumu

AK Parti, Bursa'da sözünde duracak mı?

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2012 10:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2012 10:46
Yunuseli Havalimanı, yeniden açılacak mı?
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son 1 yıldır da aktif çalışma yürütüyordu. Siyasi irade, bir süredir “Değer mi?” politikasıyla dikkati çekiyor.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın aleni eleştirileri ve tereddütleri, iktidardaki siyasi parti camiasında sürpriz ve yerel seçim sürecinde manidardı. Sonrasında ise Altepe, AK Parti olarak, kente taahhüt edilen bir hizmeti gerçekleştirmek istediklerini de söylemeye başladı.
Hükümetin 2. ismi; ağabey Arınç'la karşıt tutum tetiklemesi oldu. Yunuseli Havalimanı'nın kaldırılıp, yerinin başka bir amaçla hizmet etmesi, yeniden konuşulmaya başlanmıştı.
AK Parti, kendisiyle çelişiyor!
Son genel seçim sürecinde, merkezi yönetim kurumlarının Bursa'ya icraatı anlatılıyor ve yeni hizmetler taahhüt ediliyordu.
Özel propaganda yayınında, çifte hükümet dönemiyle “8.5 yılda, Bursa'da fark ortada” deniliyordu.
Yenişehir Havalimanı'nda seferlerin arttığından söz ediliyor ve işlerlik kazandığı vurgulanıyordu. Ayrıca “Yunuseli Havaalanı'nı, küçük uçaklar için 2011 sonunda hizmete açıyoruz.” deniliyordu.
Bugün, hükümette, yine aynı siyasi parti ve Yunuseli Havalimanı'na karşıt görüşler var. Seçim döneminde denilenin aksine, “Küçük uçaklar için değer mi?” sorusu telaffuz ediliyor.
Yenişehir Havalimanı, havayoluyla ulaşımda tek seçenek gösteriliyordu ve bu görüş devam ettiriliyor. Daha aktif olabilmenin aksine, gerileme de söz konusu oldu.
Siyasi iradenin Yunuseli Havalimanı'nı yıl sonuna kadar açma sözü, 3 aydır gerçekleşmedi.
Kentin, hükümetle aynı siyasi parti tarafından yönetilmesi önemlidir. AK Parti, bu konuma rağmen, Bursa'da manidar, tuhaf bir çelişki fotoğrafıyla dikkati çekiyor.
AK Parti'nin icraat propagandası, kendilerine mensup Altepe'nin, Yunuseli Havalimanı'nın açılması için tek başına düşünmediğini gözler önüne sermiş oluyor.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.