Hava Durumu

AK Parti, Bursa’da bu meseleyi çözmeden mi perdeyi kapatacak?

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2015 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2015 08:50
Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki 1. yıldönümünü kutlayacak.
Haziran ayıyla…
Farklı etkinlikler, özel programla olacak.
Dünya değeri ve mirası kabul edilen tarihi hanlar ve sultan külliyeleri ile Cumalıkızık’taki etkinlikler, Bursa ve Türkiye’nin tanıtımı açısından, önem taşıyor.
UNESCO’dan; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu Genel Direktörü Irina Bokova ve diğer yetkililer davet edildi.
Tarihi ve kültürel olarak…
Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü başlıca çalışmaların yanı sıra, ilçe belediyelerinin de kendi yürüttüğü uygulamaları bulunuyor ve yenileri devam ediyor.
Yanı sıra…
Hıristiyan dünyasının, kutsal kabul ettiği yerlerden olan ve tarihte önemli buluşmasının da gerçekleştiği İznik için de UNESCO Dünya Kültür Mirası’na adaylık yürütülüyor.
Bunu konuşurken…
Türkiye, genel seçime gidiyor.
AK Parti, Bursa’nın değişmeyen çifte iktidarı, ancak geçen yıldan beri kültür ve turizm il müdürlüğü görevine atama yapmadan dönemi kapatmak üzere…
Sürekli yazmak, kentin düştüğü ve düşürüldüğü durumu yazmaya devam etmektir.
Yerel yönetimler tarafından yapılanları ve yapılacakları, kente kazanımları dikkate aldığımızda, belki o görev, artık simgesel, ancak…
Bürokratlığın da ötesinde…
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı yürümte ve temsil konumunu oluşturan kültür ve turizm il müdürlüğü koltuğu, 9 aydır boş duruyor.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, hem bu güçlü konumu hem de AK Parti ve kente ağabeyliğiyle anılan 4 yılın vedasına doğru, bu atama sorununa kayıtsız kalınmamalıdır.
Mesele ortada!
Vekaletle yönetilen söz konusu makam görevine bu atamanın aylardır yapılmayışının ardındaki neden veya nedenler nedir, arkasında ne veya neler var?
İlgisizlik mi, nitelik sorunu mu, atama savaşı mı?

Dünya sofralarındaki “Bursa” markası!

Dünya markası çıkarmak için…
Bursa’da, tartışmalar oluyor.
Aslında…
Var olan markaların farkına varmak ve değerini bilmek, Bursa’nın dünyadaki bilinen yeri açısından önem taşıyor.
İşte, Marmarabirlik!
Yabancı ülkeler, sofrasına kolay ürün almaz.
Türkiye’den ihraç edilen bazı ürünler nedeniyle sorunlar ve engeller yaşanırken, Marmarabirlik’in zeytin ve zeytinyağı, mutfaklarda ve sofralarda tercih ediliyor.
Yönetimsel istikrar ve politika, başarıyı getiriyor.
Marmarabirlik’in dün mali genel kurulu toplanırken, kamuoyuna yapılan açıklamada “Birlik beraberliğe devam…” deniliyordu.
Yanı sıra…
Düne kadar vergi borçları nedeniyle devlet desteklerinin alınamazken, artık projeler hazırlayan ve TÜBİTAK ve kalkınma ajanslarından, 2.5 milyon TL hibe destek alabilen bir Marmarabirlik var.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.