Hava Durumu

AK Parti, 29 Ekim’de Nilüfer’de pasta kesecek!

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2014 15:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2014 15:10
Nilüfer Belediyesi’nin Cumhuriyet Yürüyüşü, Türkiye’nin en büyük katılımlı Cumhuriyet kutlamalarından, etkinliklerinden biri olma özelliğini taşıyor.
Gözler, AK Parti’ye çevriliyor.
Siyasi hedef iddiasını yürütüyor.
İlçenin yönetimini, almak istiyor.
Bu yolu yürütürken…
Farklı tartışma ve soru işaretlerinin odağnda kalıyor.
Yine…
29 Ekim’de ne yapacağı, merak ediliyor.
Her yıl…
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşe, geçen yıl AK Parti’nin eski ilçe başkanı katılmıştı.
Yürüyüşte bir süre katıldığı ve fotoğraflandıktan sonra ayrıldığı gerekçesiyle de, CHP’de eleştiri ve tartışma konusu olmuştu.
Bu yıl..
AK Parti, yürüyüşte yok!
Ancak…
CHP’nin yönetimindeki Nilüfer Belediyesi’nin yürüyüşüne katılım gösterilmese bile, Nilüfer İlçe Başkanlığı olarak, ilçede ayrı bir kutlama programı planlandı.
Saat 17:00’de…
Büyükşehir Belediyesi BURFAŞ Beşevler Sosyal Tesisleri’nde, AK Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı’nın yöneticileri, kadın ve gençlik kollarının üyeleri ile mahalle temsilcilerinin katılımıyla kutlama yapılacak.
Yıldönümü pastası kesilecek!
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, Cumhurbaşkanlığı seçimini anımsatarak, “Cumhur, reisini seçti. Siyasi partimizin genel başkanlığını yürüten Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yeni Cumhurbaşkanımız seçildi.. Cumhur reisliği, Türkiye Cumhuriyeti’yle elde edilen bir kazanımıdır.” diyor.
Yanı sıra…
Saat 19:00’la…
Nilüfer’deki yürüyüşle aynı saatlerde de, Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki Cumhuriyet Konseri’ne katılım gösterileceği vurgulanıyor.

Nilüfer’de bu kez “davetiye” krizi!
Nilüfer Belediyesi’nin düzenleyeceği Cumhuriyet Yürüyüşü’nden sonra, Fatih Sulkan Mehmet Bulvarı’ndaki Hastane Alanı’nda Sertab Erener’in konseri var.
Anımsanacağı üzere…
Yerin kullanımında, kriz yaşanmıştı. 
Hazine, kiralama yapılan Büyükşehir Belediyesi’ni adres göstermişti, ancak yerel yönetimin olumlu kararı üzerine, ilçe belediyesine tahsis yapılmıştı.
Konser, 2. kriz konusu oldu.
Her yaştan yüzbinlerin katılımıyla yapılan yürüyüşün finalini oluşturan konser, Bursa Valiliği’nin Cumhuriyet Kutlaması Davetiyesi’ne, Gençlik Konseri olarak yazıldı.
Düzenleyici olarak belirtilmele-rine rağmen, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in hayretler içerisinde kaldığını ve anlam veremediğini duyuyoruz.
Cumhuriyet Yürüyüşü’nün ardından düzenlenen konserlerin, bir gençlik konseri değil, etkinliğin unsuru olarak, Cumhuriyet Konseri olduğu, önemle vurgulanıyor.


Başarılı kentsel logolar...

Bursa Valiliği’nin Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği aracılığıyla gündeme getirdiği ve açıkladığı Bursa Şehir Logosu, hukuken geçerli olmadığı gerekçesiyle de tartışılıyor.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karar bulunmayışı da, dikkate alınıyor. Konunun, İçişleri Bakanlığı’nın gündemine taşınacağı  konuşuluyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa Şehri unvanını da anlatan mevcut logosuyla kenti başarıyla anlatmaya devam ettiği, ancak öne sürülen laleli logonun yerelliği de vermediği ifade ediliyor.
Bursa yerel yönetim logoları, örnek gündem konusu oldu.
Osmangazi Belediyesi’nin logosu, Osmanlı Devleti’nin kurulduğu ve ilk başkentliğini yaptığı önemli bir kenti, başarıyla ifade etmesiyle yorumlanıyor. 
Yıldırım Belediyesi’nin logosu;, Uludağ’ı, tarihsel dokuyu ve yeşili, Nilüfer Belediyesi’nin logosu; nilüfer; lotus çiçeği ve modern kentleşmeyi yansıtmasıyla beğeniliyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin raylı toplu ulaşımındaki BursaRay logosu da, yarışmaya Eskişehir’den adaylıkla birinci olmuş ve seçilmişti.
Kendi alanıyla…
BursaRay logosu da, kenti, kurumu ve kentin iki yakasını birleştiren raylı sistem hizmetlerini simgeleyen başarılı bir logo örneği olarak gösteriliyor.
Turizm unsuru olarak lanse edilen Bursa Şehir Logosu’ndaki “Ulu Şehir” ifadesinin Türkçe yazılması da, bir başka tuhaflık ve çelişki olarak yorumlanıyor.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.