Hava Durumu

Ağabeylere ‘kırmızı’ plaka

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2015 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 08:24
Bursa’nın milletvekilleri arasına katılan Mehmet Müezzinoğlu ve Efkan Ala için ‘ithal’ tartışmaları ortaya atılsa da, Bursa’ya 4 yılın sorumluluğunu taşıyacaklar.
Kabine açıklanınca…
Yazdığımız gerçekleşti.
Ağabeylere, ‘kırmızı’ plaka!
Ala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için stratejik önem taşıyor. Bu nedenle ‘İçişleri’ politikası ve icraatı açısından kabineye dönüşün şaşırtmayacağını vurgulamıştık.
Taslak listeye göre…
Müezzinoğlu’nun da Ala’nın da yer aldığını belirtirken, dönüş yapanlardan Recep Akdağ için de ‘Sağlık’ baskısı olduğunu söylemiştik.
En iyi sonucun alındığı başlıca büyük kent olan Bursa’da, listenin ilk sırasındaki Müezzinoğlu’nu kabine dışı kalmasını da zayıf ihtimal görüyorduk.
Fiilen…
Çifte bakan çıkardık.
Ayrıca…
Rotasyonla Şanlıurfa’nın milletvekili olmaya devam eden Faruk Çelik’in kabinede olacağını belirtirken, , ‘Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı’ olabilmesinin yanı sıra, ‘Başbakan Yardımcılığı’ için de beklentiye dikkati çektik.
Hükümetin önemli açılım veya canlandırma politikaları için görevler verilen Çelik, ‘tarım ve hayvancılık’ için de devreye giriyor.
Ailesi ve gönlü Bursa’da bulunan Çelik,  artık bir ‘Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı’ olarak, böylelikle ‘Bursa’nın 3. Bakan’ı gibi konum yürütecek.
Dolayısıyla…
Bursa, 3 Bakan’lı oldu!
Şimdi…
‘Kırmızı’ plakaların kenti Bursa, haklı sahiplenmeyi bekliyor.

‘Bakan’ veren dernekler

Bursa’nın ‘2 Bakan’ çıkarması, artık 2 önemli hemşeri derneğini gündeme taşımış oluyor.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun görevi ve devamı, Gümülcineli olması nedeniyle Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’ni sevindirmişti.
Bursa’dan seçilen Erzurumlu İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın dönüşü de, Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun     önemini artırdı.

Bursa’da kabineyle 3’lü sevinç

Bakanlar Kurulu’nda, Bursa’dan hem Mehmet Müezzinoğlu ve Efkan Ala’nın, hem de kentin insanı Faruk Çelik’in girmesi, “3 Bakan’lı kent” yorumuna neden oldu.
Sosyal medyada, “Üç Bakan’lı şehir, Bursa” ve “Kim tutar bizi bundan sonra...” gibi yorumların yaygın olduğunu gördük.

AK Parti’ye rakiptiler, şimdi hükümetine ‘Bakan’ oldular!

Vaktiyle…
AK Parti’ye rakip siyasi partilerin genel başkanları, şimdilerde siyasete AK Parti’de devam ediyorlar ve ‘Bakan’ da oldular.
Başbakan’ın yardımcıları Numan Kurtulmuş; HAS Parti ve Tuğrul Türkeş; Aydınlık Türkiye Partisi’nin, Süleyman Soylu; DP’nin başındaydılar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.