Hava Durumu

Açığa alınınca, ‘Shakeaspeare’ sözüyle yorumladı

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2016 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 04:46
15 Temmuz ertesiyle…
Devletteki gözaltı, görevden alma ve açığa alma kararları, Bursa’yı da kapsayan uygulamalarla kentin gündeminde yankı bulmaya devam ediyor.
Mülki amirler olarak…
Vali yardımcılarından Selami Aydın, Mehmet Polat ve Mustafa Öztaş ile Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse ve Harmancık Kaymakamı Hakan Engin’e, görevlerinden uzaklaştırıldıkları tebliğ edildi.
Tartışma ve soru işaretleri oluşurken, söz konusu mülki amirlerin arasında, sosyal medya aracılığıyla anlamlı mesajlar verenler vardı.
Twitter hesabıyla…
Kurumsal çalışmaları, Vali İzzettin Küçük’ün program ve konuşmalarını paylaşan Aydın, hakkındaki kararı da, ünlü bir İngiliz şair, oyun yazarı ve oyuncudan bir sözle değerlendirdi.
William Shakeaspeare tarafından söylenen “Buz kadar lekesiz, kar gibi beyaz olsan da iftiradan kurtulamazsın.” sözüne yer veriliyordu.
Gemlik Haberci adlı internet sitesi de, Işık’ın sosyal medyaya taşıdığı ve kendisine özgüvenini belirten açıklamasını duyurdu.
Darbe girişimiyle gündeme gelen ihanet şebekesinin yanında veya içinde olamayacağını belirten Işık’ın, “Tez zamanda gerçeğin ortaya çıkacağına inanıyorum.” dediği aktarılıyor.
Bu arada…
Engin’in hakkındaki kararın gerekçesi olarak, “Darbe karşıtı yürüyüşe katılmadıkları” iddiası, sosyal medyada dikkatimizi çekiyordu.
Darbe girişiminin ardından…
Kamusal çatırdama, devam edecektir.

Bursa’ya ‘Havacılık’ bölümü

Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu, Bursa’nın havacalık hedeflerine güç katacak.
Yüksek Öğretim Kurumu’nun onayını takiben, 2016-17 dönemiyle öğrenci alımına başlanabilmesi hedefleniyor.
Sivil Hava Ulaştırma İletmeciliği Programı’na, ilk etapta da 30 öğrenci alıncak. Hostes ve kabin memurları yetiştirilmesi öngörülüyor.

“Hepimiz Mehmediz” tepkisi

Darbe girişimi bastırıldı, ancak…
Tedbiren…
Meydanlar doluyor.
Bursa’da daha önce oluşturulan ‘Hepimiz Mehmediz’ güçbirliği topluluğu adına yapılan açıklamada da, “Başkaca tehdit ve tehlikelere karşı hazırlıklı olmak ve kenetlenme zarureti” vurgulandı.

Bursa Kent Konseyi’nden, darbe karşıtı meydan standı

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, darbe girişiminin protesto edilmesi amacıyla Şehreküstü Meydanı’nda açıklama yapılacağını duyurdu.
‘Birlik ve beraberlik’ adı verilen standın başında, saat 13:30’da, darbe karşıtı bildirinin okunacağı bir buluşma olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.