Hava Durumu

Açığa alınan Başkan, CHP’ye göre suçlu mu?

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2013 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2013 08:05

CHP, Bursa’daki yüksek katılımlı ve yüksek sesli bayramlaşmasıyla iddialı ve iktidarı zorlayan görüntü verdi.

Hakikaten…

İddialı olabilir, iktidarı zorlayabilir ve hatta iktidara varabilir mi? Bu sorunun yanıtı, bayramlaşmanın fotoğrafıyla verilemez.

Çünkü…

CHP’nin Türkiye’yi yönetmeye devralması için Bursa gibi, emeğin, ticaretin ve sanayinin büyük kentinde, oylarını yükseltiyor olması gerekiyor.

Ayrıca…

Türkiye’yi birkaç kentten ibaret gören ana muhalefet politikası, Bursa’yı öncelikli görmedi.

Yıllardan beri, iç sorun, hesaplaşma ve gruplaşmalarıyla anılan CHP, Bursa ve ülke için uygulanabilen, yürütülebilen tutarlı ve istikrarlı politikaya dönüşüm sağlamalıdır.

CHP, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin ölçeğinde iddialı olamadığı gibi, Nilüfer ile Mudanya ve Gemlik sahil ilçelerine odaklanıyor.

Yetinmepolitikası gibi…

Gündemi değerlendiremeyen ve gündem oluşturamayan ana muhalefet, tutarlı ve istikrarlı politika içerisinde olabilmelidir.

Soruşturma ve davalar nedeniyle açığa alınmış olan CHP’li Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler’in durumu; CHP’nin kendi davası, kendi insanı, halk ve seçmeni açısından, bir sahiplenme sorunudur.

Genel merkez politikasıyla Ergenekon davası nedeniyle parlamenterliğini yürütemeyenlerin durumu, milli irade, hukuk sistemi ve adalet açısından eleştiriliyor.

Bursa’da Gemlik ilçesi ve kendisine mensup bulunan belediye başkanı için ise, böyle somut davranılmıyor ve konuşulmuyor.

Açıkça soruyoruz!

CHP’ye göre…

Güler, suçlu mu değil mi?

…Ve!

Suçlu olduğuna ilişkin düşünce var ise, CHP’den neden ihraç edilmiyor veya üyeliği dondurulmuyor. Suçsuz ise, kamuoyu ve seçmenleri karşısında, neden sessiz ve mesafeli duruş yürütülüyor?

Güler, önceki ve mevcut il başkanına, CHP’ye zarar gelmemesi gerekçesiyle istifa veya üyeliğinin dondurulmasını talep etmişti.

CHP, yanıtını ortaya koymalı!

Yerel seçim sürecindeyiz.

CHP ve 2009’da aday gösterip seçilen kendi belediye başkanının hakkındaki intiba ve düşünceler, önem taşıyor.

Böyle gider ise…

Yerel seçimlere kadar, CHP ve kendi belediye başkanı zan altında kalmaya ve Gemlik, kaptırılan başkanvekilliğiyle AK Parti tarafından yönetilmeye devam edecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.