Hava Durumu

5'de başladı, 5 dakikada bitti!

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2014 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2014 08:15

Yerel seçim yaklaştıkça…Belediye meclislerinde, artık sona geliniyor.
Gündem, önem taşıyor.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ayki olağan toplantısının devamı, dün yapılacaktı ve akşama doğru saat 5’i gösterdiğinde, oturum da başladı.
Fıkra gibi…
5 dakika sürdü.
Önemsenen ve görüşmeleri düne bırakılan 3 dosyanın, iktidar tarafından ilgili komisyona geri çekilebilmesi önerildi.
Kabul edildi.
İlçe belediyelerine ait söz konusu imar dosyalarına, Büyükşehir Belediyesi’nin siyasi iradesince müdahalesi vardı.
İmar değişikliği getirilmek istenirken..
İlçe belediyelerinin kendi kararlarının aksine, yer sahiplerinden yasal terk oranı, Osmangazi’de % 50 yerine %40 ve Nilüfer’de % 40 yerine % 35 olarak uygulanabilmesi…
Yanı sıra…
Bir diğer imar dosyasında ise, emsal artışı tanımıyla inşaat oranının artırılabilmesi karara bağlanmıştı ve dosyalara son nokta konulacaktı.
AK Parti grubu, dosyaları geri çekti.
Diğer birkaç madde de, saniyelerle ele alınırken, muhalefet ve gazeteciler ne olduğunu anlayamadan da, oturum bitti.
Aslında, muhalefet tarafından komisyon raporlarına şerh düşülmüştü ve dün iktidar oylarıyla da kabulleri bekleniyor. Muhalefetin istediği oluyor ve dosyalar öteleniyordu.
Dakikalar kala…
Geri adım olacağından habersiz toplantıya giren muhalefet, oturumun 5 dakika bile sürmemesiyle de sitemli şaşkınlık yaşattı.

İLGİNÇ MUHTARLIK YARIŞI!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in Başkanlık Makamı’nda görevli olan ve Üçevler Mahallesi’nin muhtarlığını 2 dönemdir yürüten Talat Hacıoğlu’na rakip, Büyükşehir Belediyesi’nden…
Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi binasındaki idari hizmet personelinden Musa Yılmaz, Hacıoğlu’na yine rakip çıktı. Önceki seçimi az farkla kaybeden Yılmaz, 12 bin dolayında seçmene sahip mahalleye hizmet iddiası için broşüründe,  “olması gereken her şey”i vaat ediyor.

1 GÜNE, 3 TÖREN…

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tempoyu artırdı ve dün gün içerisinde 3 tören düzenleyerek, dikkati çekti. Yol genişletmesi ve kaldırım düzenlemesi yapılan Soğanlı; Nilüfer Caddesi ve Sırameşeler; Sedef Çocuk Parkı ile Alemdar Meydanı’nın açılışları gerçekleştirildi. Dündar, 5 yılda 150 yeni park ve yeşil alan çalışması uygulandığını belirtirken, toplam 253 bin 25 metrekare yeşil alan kazanıldığına işaret ediyordu.

NİLÜFER'DE İLGİNÇ VERİLER!

Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi’nin işbirliğiyle yürütülen Nilüfer Halk Sağlığı Eğitim Bölgesi Araştırması’ndan ilginç verilen açıklandı.
Bazı kuyu suyu analizleriyle 332 inceleme yapıldı ve  % 60'ından fazlası kirli çıktı. İlçe nüfusunun % 10’u, engellilerden oluşuyor.
Akraba evliliğiyle kurulan ve eğitim düzeyinin düşük olduğu saptanan aileler, çocuklarının da böyle evlilik yapmasını onaylıyor. Öğrencilerde temel sorun, diş sağlığı… Kalp krizi, ilçedeki vefatların önemli bir nedeni olarak saptandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.