Hava Durumu

17 Ağustos ‘eleştiri günü’ yaklaşıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2016 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 04:45
17 Ağustos nedeniyle…
İnşaat Mühendisleri Odası, ilgili teknik meslek odaları ve teknik akademisyenlerin katılımıyla panel düzenleyeceğini duyurdu.
Deprem ve kentsel dönüşümün ele alınacağı, ancak ve özellikle depremin ardından, yapılanlar ve yapılamayanların ele alınacağı vurgulanıyordu.
Panel klasiği!
Tek taraflı konuşmalar ve eleştiriler yapılırken, çözümün yani yürütmenin tarafı durumundaki devlet kurumları yer almıyor.
Karşılıklı yüzleşme ve tartışma olmayan paneller, düzenleyenin genel kurullarında sunduğu faaliyet raporunda yer ediniyor.
Türkiye için…
2023’ün hedeflerini konuşuyoruz, ancak mühendis ve mimar odalarının kendi birliğinin işleyişi bile, yıllarla üzerinde oynamalar yapılabilen 1954 yılına ait kanuna dayanıyor.
İmar kanunu ve ayrıca uygulanması 2017 yılına ertelenen tip imar yönetmeliği, üzerinde oynamalarla  1985 yılından beri yürürlükte bulunuyor.
Mühendislik ve mimarlık hakkındaki kanun bile 1938 yılına aitken, kentsel dönüşüme ait yeni nesil kanun da, imar kanunu ve yönetmeliklerinden daha güçlü ve itibar taşıyor.
İmar ve planlama için…
Tüm tarafları içine alabilen tarafsız, önyargısız beraberliklere, çalışmalara ihtiyaç devam ederken, parlamentodaki meslektaşlığa da temel görev düşüyor.
Müteahhitliğe denetim ve standartlar da aciliyet gerektiniyor. Çünkü, kentsel dönüşüme ait kanun, güvenilir yapılaşmanın toprak kullanımını kapsıyor.

Dönüşü muhteşem ‘müftü’

Bursa’nın popüler müftüsü Durmuş Ayvaz, bir ara epey yollara düştü.
AK Parti’den milletvekili aday adaylığının sonrasıyla terfi beklemiyordu, ancak görevden alınacağı da aklına hiç gelmiyordu.
Nilüfer’in müftüsüyken, önce Kocaeli’nin Çayırovası’na sonra, kendi ili Bursa’ya, ancak Karacabey’e müftü yapılmıştı. 
Yeni kararla…
Bursa İl Müftüsü!
Dönüşü, muhteşem oldu.

Bursaspor TIR’ı BUSKİ’de kucaklandı

Bursaspor’un ürünlerini satan TIR, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSKİ’ye de uğradı.
BUSKİ Genel Müdür İsmail Hakkı Çetinavcı, Bursa’nın kent kimliğinde, ‘futbol şehri’ ibaresinin de yer aldığını belirtirken, Bursaspor’a desteği, hemşerilik görevi olarak tanımlıyor.

İnegöl’de festivalin teması: ‘15 Temmuz’ destanı

İnegöl Belediyesi, yarın başlayacak 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nde, prorgram ve tema değişiklikleri yaptı.
Başkan Alinur Aktaş, demokrasiye sahip çıkan toplumsal kenetlenmeyi dikkate alarak, “Temayı, ‘Birlik Beraberlik ve Milli İrade’ olarak belirledik.” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.