Hava Durumu

1000 “S” plakadan, 700'ü daha ihalede!

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2012 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2012 08:28
Personel servis taşımacılığı için yeni 1000 adet “S” plaka dağıtma kararı alan Büyükşehir Belediyesi, kalan 700 plaka için de ihaleye çıktı.
Bursa trafiği açısından yaşanan tartışmalara rağmen, uygulamadan geri adım atılmadı.
Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlığını yürüttüğü Bursa Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin 27 Ekim 2011 tarihli kararı doğrultusunda, plakaların dağıtımı ilk 3 Ocak'taki ihaleyle başlamıştı.
Taban bedel KDV hariç 100 bin TL üzerinden düzenlenen ilk ihaleyle 100 ve 2. ihaleyle de 200 plaka dağıtımı öngörülmüştü.
Uygulamayla ilk etapta 30 milyon TL tutarında sıcak para getirisi meydana getirildi.
Eldeki diğer 700 plakanın dağıtılabilmesi de ihale programına bağlandı ve açıklandı.
Açık teklif alma yöntemiyle 100'erlik etaplar halinde, 28 Şubat, 20 Mart, 10 Nisan, 8 Mayıs, 29 Mayıs, 19 Haziran ve 10 Temmuz tarihlerinde, ihale yapılacak.
Tüm ihalelerin tamamlanmasıyla beraber, Büyükşehir Belediyesi'nin de elde edeceği toplam gelir asgari 100 milyon TL olacak.
Büyükşehir Belediyesi'nin sınırları dışında olup, merkez ve çevresindeki iş gücü ve Bursa'ya iş göçü sınırlı olan bazı belediyeler, daha ucuza “S” plaka dağıtmaya başlamışlardı.
Kendi sınırları dışından servis araçlarına giriş ve faaliyet izni vermeyen Büyükşehir Belediyesi, denetimler yapıyor.
CHP, geçen ay Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 1000 yeni “S” plaka kararını eleştirmiş, Başkan Recep Altepe savunmuştu.
Altepe, kaçak veya işletmeler üzerinden servis taşımacılığı yapıldığından söz ederek, “Usulüne göre çalışmayan araçları bu sayede kontrol altına alıyoruz. İlçe belediyeleri 40 bin TL'ye satarken biz 120 bin TL gibi piyasa fiyatlarıyla satıyoruz. Böylelikle hem araçlar kontrol altına alınıyor hem de belediyeye gelir sağlanmış oluyor.” demişti.



Ne yaptılar ki?..

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, belediye ve özel idare çalışanlarına haklarını savunmak için mücadele nasihatinde bulunarak, “CHP olarak daima emeğin ve emekçinin yanındayız. Tüm sorunları çözebilmek için sendikalara destek vermeye hazırız.” diye konuşuyor.
Demiröz'ü ziyaret eden Bem-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Ali Alan, memurluk nedeniyle birçok konuda görüş bildiremediklerini savunarak, “Eşit işe eşit ücret uygulamasında birçok hak kaybı yaşanıyor. İşçi ve memur ücretlerinde aynı işi yapan çalışanlar arasında büyük farklar yaşanıyor” diyor.
Belediyelerde yıllardan beri işçi statüsüyle memurluk yürüten mühendisler, mimarlar, iktisatçı ve şehir plancılarının durumu ne olacak?
Demiröz'e şu an sözümüz yok, ancak sol ve emeğin siyasi partisi savunulan CHP de, Bem-Bir-Sen ve bağlı olduğu Memur- Sen, diğer konfederasyon Kamu-Sen ve KESK platformu da ne yaptılar ki?..
“Eşit işe eşit ücret” politikası, kamu personeli arasında yılların kronik adaletsizliğidir, doğrusu “eşit işe, eşit statü”dür.



Bozbey’den Büyükşehir’e mesaj!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm Bursa için özel anlamı olan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nın İstanbul'un ünlü Bağdat Caddesi gibi çok daha cazip bir konuma gelebileceğini söylüyor.
Cadde esnaf derneğinin yöneticilerini kabul eden Bozbey, “Bulvarla ilgili projemiz var, Büyükşehir Belediyesi'ne ilettik. Ancak yıllardır bu konuyla ilgili bir sonuç alamadık.” diyor.
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, geçen yıl Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi'nin de gündemindeydi.
Bozbey'in çağrısı, ilçe belediyesini dışarıda tutan bir düşünce ve bakış açısı rahatsızlığını gündeme getiriyor.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.