Hava Durumu

Halk egemenlik hakkına sahip çıkıyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2017 04:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 04:42

Egemenlik hakkımıza sahip çıkacağımız halkoylamasına sayılı günler kaldı.
İç siyasette yıpratma ve dış siyasette mağduriyet yaratma çabalarına rağmen, yurttaşlarımızın padişahtan alınıp halka verilen egemenlik hakkına sahip çıkacaklarına inanıyor ve bunu sahadaki çalışmalarımızda görüyoruz.
CHP Bursa Örgütü olarak araçlarımıza, pankartlarımıza ve demokratik hakkını kullanarak sahaya çıkan insanlara yönelik tüm saldırı ve engelleme çalışmalarına rağmen yine de sağduyulu ve demokratik yollarla ülkemizin, çocuklarımızın, geleceği için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Kentin her noktasında, 6 bin kişiyle sahadayız. Partimize geçmiş dönemlerde hizmet etmiş dava arkadaşlarımızın da desteğiyle, sokak sokak, ev ev gezerek yurttaşlarımıza bunun bir parti meselesi değil bir rejim meselesi olduğunu anlatıyoruz.
Sahadaki gözlemlerimizde de yurttaşlarımızın egemenlik hakkına sahip çıktıklarını görüyoruz. Farklı siyasi partilere oy verseler de önümüze getirilen değişikliğin ne anlama geldiğinin farkındalar.
Tablo, 15 yıl önce olduğu gibi bir arada kardeşçe yaşamaya devam edebileceğimizi, devletine, milletine, vatanına bağlı olan bu halkın barış ve refah içinde bir ülkeye olan umut ve isteğini koruduğunu da gösteriyor. Bu durum bizim çalışma azmimizi de artırıyor.
Bizler parti rozetlerimizi çıkarıp bunun partiler üstü bir mesele olduğunu, hangi partiye oy verirlerse o partiye oy vermeye devam edebileceklerini ancak bu referandumun ülkenin rejimiyle ilgili olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti gibi bir devletin tek bir kişiye emanet edilemeyecek kadar önemli olduğunu anlatıyoruz.
Ortadoğu ülkeleri gibi bir bataklığa dönmek istemiyorsak bu duruşu belki de son kez sergilememiz gerektiğini vurguluyoruz.
Yurttaşlarımızdan da beklentimiz komşularına gitsinler ya da evlerine davet etsinler ve bu değişikliğin ne getirdiğini anlatsınlar.
Çünkü birlikte, barış içinde yaşamamızın tek yolu demokratik parlamenter sistemin güçlendirilerek devam ettirilmesidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.