Hava Durumu

Yavuz hırsız Sakaryalı çıktı (!)

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2017 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2017 04:55

Gazeteciliğin ilk ve en önemli ilkesi; gördüğünü, doğruluğundan emin olduğu bilgiyi olabildiğince tarafsız bir şekilde yayımlamasıdır. Toplumlar arasında ayrım yapmamak, taraflar yaratıp gerilim tohumları ekmemek biz basın mensuplarının sorumlu olduğu davranışlarındandır.
Ancak ne yazık ki Sakarya Bşb. ile Bursaspor arasında oynanan Türkiye Basketbol Ligi maçının ne öncesinde ne sonrasında Sakarya'da bunlara şahit olamadık. İlk olarak Sakarya Atatürk Spor Salonu Tesis Amiri Uygar Lahna tarafından saha içerisinde bizlere ayrılan basın alanında oturduğumuz koltuklardan 'Sakaryalı gazetecilerin yeri' olduğu gerekçesiyle kaldırılmaya çalışıldık.
Buradan TSYD Genel Merkezi'ne ve Sakarya Şubesi'ne soruyorum; basın tribünlerinde kişilere özel kombine uygulaması başlatıldı da bizim mi haberimiz yok?
Gelelim maç içerisinde yaşanan olaylara...

Öncelikle salonda yeterli güvenlik önlemlerinin alınmaması ve gereken tampon bölgenin oluşturulmaması önemli bir güvenlik zafiyetidir. Maçın ilk çeyreğindeki gerginliklerin ardından devre arasında iki takım taraftarı birlikte İzmir Marşı söylemiş, Şehitler için ortak tezahüratlarda bulunmuşlardır. Bursaspor taraftarının 2007 senesinde trenden düşerek hayatını kaybeden Sakaryaspor taraftarı Aykut Adıyaman için yaptığı tezahüratlar da salonda alkış almıştır. Karşılaşma 20 sayı farkla bitecek, tansiyon bu kadar yumuşamışken, maçın sonunda Bursa'ya göndermeli (!) şarkılar açarak olayların çıkmasına sebebiyet vermek hangi aklın ürünüdür? Alınmayan güvenlik önlemleri Bursaspor taraftarını joplayarak alelacele salon dışına çıkarmayla mı uygulamaya konulmuştur?
Sakaryalı bazı meslektaşlar da maça kulak tıkacı ve at gözlüğüyle gelmiş olacaklar ki tüm bunları ne görmüş ne duymuşlar, sonucunda da böyle basın etiğine yakışmayacak haberler yapabilmişlerdir. Sakarya'da görev yapıyor olabilir, Beşiktaş'ı da tutabilirsiniz ancak bu sizin fanatikliğinizi Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali kaleminize yansıtmanızı gerektirmez. Taşlanarak camları kırılan otobüslere hiç değinmiyorum bile.
Salon anonsçusunun geçen yıl basın toplantı odasında TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene'ye yaptığı saygısızlıkların ardından bu maçta da Bursaspor'un yardımcı antrenörlerinden Serhan Kavud'a fiziki müdahalede bulunması ise işin bir başka boyutu. Sporun hiçbir yerine yakışmayan bu tarz insanların onca şikayete rağmen halen sahalarda bulunabilmesi ülke sporu adına gerçekten düşündürücü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.