Hava Durumu

Spor kültürü işte bu

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2014 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 07:52
Bursamızı Avrupa kupalarında temsil eden Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı ile Avusturya Graz’da 3 gün geçirdik. Tur biletini Bursa’ya getirmenin mutluluğunun yanında Graz’ı da tanıma fırsatı bulduk. 400 bin nüfuslu tarihi bir kent. UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde. Tarihte genellikle başarısız fetihlerin şehri olarak anılıyor. Nüfusu Bursa’nın neredeyse 9’da 1’i olan şehirde 4 tane üniversite var. Bizleri Meclis Binası’nda konuk eden Şehir Konseyi üyesi Thomas Rajakovics yaptığı sunumda öğrenim ve kültüre bu sene 8 milyon Euro yatırım yaptıklarını söyledi ve önceliklerinin eğitim olduğunu dile getirdi. Turizme bakış açısı, ulaşım sistemi, çevre ve temizlik, eğitime verilen ‘gerçek’ önem, tarihi dokunun korunması bir yana şehirdeki bütünleşik yaşamın dikkatle incelenmesi gerekiyor. Tüm bunların yanında maçın oynandığı Blue Box Arena’yı keşfedince şaşkınlığımızı gizleyemedik. Basketbol, voleybol ve hentbol branşları için gerekli tüm materyaller salonun duvarlarında gizli.



Her şey baştan düşünülmüş ve planlanmış. Müthiş bir mimari başarı. Maçlar dışında salon perdelerle bölümlere ayrılabiliyor ve 3 farklı branştaki takım aynı anda antrenmanını gerçekleştirebiliyor. Sporcuların müsabakaya çıkışı sırasında ise yine özel olarak hazırlanmış ışıklandırma sistemi devreye giriyor. Çok programlı dedikleri işte böyle bir şey. Bu salonu gördükten sonra Bursa’da yeni yapılan ve halen bazı sorunları bulunan Nilüfer Spor Salonu için yapılan övgüler ceviz kabuğu büyüklüğünde kaldı bende. Timsah Arena projesi öncesinde ince eleyip sık dokuyan, bizzat gidip Avrupa’daki stadyumları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bu salonu da mutlaka incelemesi ya da inceletmesi gerekiyor. Holding Graz yöneticileri ülkede voleyboldan daha öncelikli sporlar olduğunu ancak kendileri için başarıdan önce eğitimin geldiğini belirtti.



Blue Box Arena’nın yer aldığı Liebenau Okulu’nda hentbol, basketbol ve voleybol sporculuğu, ders olarak veriliyor. Yani gerçek bir sporcu nesil yetiştiriliyor. Bunu bizlere ispatlayan en güzel örnek ise maçın sonunda gerçekleşiyor; tüm salon boşaldıktan sonra malzemelerin toplanması, filelerin sökülmesi, koltukların ve parkelerin silinmesi dikkatlice silinmesi Holding Graz sporcuları tarafından yapılıyor. Salonu kullanan işi bittiğinde, bulmak istediği gibi bırakıyor. Sizce bu kültüre ulaşmak için ülkece kaç fırın ekmek yememiz gerek? 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.