Hava Durumu

Önce Vakıfköy sonra transfer

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2016 06:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 06:42
Bundan tam iki sene önce “Vakıfköy vitrine çıksın” başlığıyla bir yazı kaleme almıştım. Yazıda; “2010’daki şampiyonluk sonrası o kritik eşiği atlayamadığımız yetmezmiş gibi, her geçen gün merdivenden bir basamak daha aşağıya yuvarlanıyoruz. Hal böyleyken ve başından beri “2. Şampiyonlar Vakıfköy’den çıkacak” görüşünü savunanlardan biri olarak, “Verin bütün yabancılara izin. Kalan 3 haftada Vakıfköy vitrine çıksın” diyorum. Ne kaybedersiniz? Belki biraz daha “galibiyet primi.” Ama kazanacaklarınızı yazmak için bu satırlar yetmez” ifadeleri yer almıştı. 
İşte o satırlar bugün daha anlam kazandı. Kapanışı Mersin’de yapan Bursaspor’da altyapıdan gelen isimlerin sergilediği performans yeni sezon için bir umut oldu. U21’in şampiyon kadrosu Kubilay’ıyla, Furkan Soyalp’iyle, Emirhan Aydoğan’ıyla, Furkan Emre Ünver’iyle, Talha’sıyla, Bünyamin’iyle, Mert Örnek’iyle, Utku Türk’üyle resmen ‘Biz de varız’ dedi. 
Malum; borçlar dağ gibi ve mali tablo Başkan Ali Ay’a, “Kimse bizden pahalı transferler beklemesin” açıklamasını yaptıracak kadar kritik. Hal böyleyken bu durumu, iyi kurgulanmış bir projeyle fırsata dönüştürmek de siz yöneticilerin elinde. 
Çıkın insanların karşısına ve peşin peşin anlatın. Gerekiyorsa; “Bu yıl bizden ilk 5 beklemeyin. Ancak altyapı oyuncularımızla birlikte yaratacağımız bu kadro arma için sonuna kadar savaşacak ve formanın hakkını verecek” deyin. 
Ama bunu yaparken gerçekleştireceğiniz transferlerden sonra altyapıdan oyuncu seçmeyin. Kemik kadroyu Vakıfköy’ün potansiyelleriyle belirledikten sonra eksik bölgelere takviyenizi yapın. 
İşte o zaman projenize camia da inanır, oynayacak genç oyuncu da. Bursaspor küllerinden doğmasını bilir. Alışkındır son gülen olmaya. Daha kaç defa yazılması gerekecek; KURTULUŞ ALTYAPIDA.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.