Hava Durumu

Kuş havalandı uçuş mubahtır

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2016 06:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 06:35
Bursaspor altyapısından Türk futboluna sunulan son ürün; Kubilay Kanatsızkuş.
2
010 yılından bu yana baktığımızda her sezon en az bir isim şimşekleri çekiyor üzerine. Önce Vakıfköy’de, ardından tüm Bursa ve Türkiye’de dalga dalga yayılarak adını ezberletiyor herkese.

Artık Avrupa’da bile.

Basamakları bir bir çıkıyor, kendisine verilen en ufak şansta formanın kalıcı neferi olabilmek için canını dişine takıyor. Belki de bu isimler arasında en şanslı isimdir Kubilay Kanatsızkuş.

Çünkü Hamza Hamzaoğlu onun arkasında çok durdu, forvet oyuncusu olmasına ve tribünlerin, skora katkı yapamaması sebebiyle zaman zaman tepki göstermesine rağmen sabretti. Etmeye de devam ediyor.

‘Genç oyuncu hata yapacak ki doğruyu bulacak’ diyor haklı olarak. Bu sezon 6 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası, 2 de U21 Süper Ligi maçında forma giydi Kubilay. Oynadığı mevkii gereği görevi gol atmak olsa da 6 maçta fileleri havalandıramadı diye ‘kötü futbolcu’ olmadığı gibi Yomra ve Konya’ya attığı gollerle de ‘çok iyi futbolcu’ olmadı elbette.

Ancak özgüven oluşması, hocasının kendisine duyduğu güvene az da olsa karşılık vermesi onun adına büyük kazançtır.

Sol ayaklı oluşu ve 1.90’lık boyunun yanında ağır görünümlü fiziğine rağmen zaman zaman dripling deneyip, topla mesafe katetmeye çalışması, tek vuruşlardaki başarısı artı özellikleri. Göze batan ilk eksikliğiyse henüz 90 dakika çıkarmaya yetmeyen kondisyonu.

Boy avantajını kullanıp daha çok kafa topu indirmek, duvar olup servis yapmak, çehre görüşü ve oyun bilgisi kalitesini daha üst seviyelere çekmek giderebileceği negatif yanları. Eksikleri çok, o da bunların farkında.

Ancak özellikleri sebebiyle iyi işlenildiği takdirde bir mücevher olacaktır. Yeter ki onun ve onun gibi potansiyeli olan gençler için uygun zemin yaratılsın. Sadece saha içi değil, yeşil zemin dışında kalan eğitim ve gelişim de planlansın.

Kubilay ile aynı yaşta olan Enes Ünal, yuvasından ayrıldıktan 16 ay sonra İngilizce röportaj verebilecek seviyeye gelip, Flemenkçe konuşabilmek için çaba harcarken, bizim çocuklar burada Türkçe sorulan sorularda mikrofonlardan kaçacak durumda kalmasın.

Sabredelim ve gereken değeri gösterelim. Kazanan yine Bursaspor olacaktır.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.