Hava Durumu

Futbol ‘terzisini’ arıyor…

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2015 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2015 07:53
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri’nde Türk futbolunun durumunu kendi gözünden çektiği fotoğraflarla ortaya koydu. ‘Kral çıplak’ dedi Terim. Birçok tespiti, karşılaştırmalarını dinlemek acı vericiydi. Özeleştirileri; kendisini göreve getiren, futbolun bu kara tablosunda büyük pay sahibi olan Yıldırım Demirören ve ekibi başta olmak üzere birçok kurum ve yöneticiye ‘tokat’ gibi inmesi gerekiyor normal şartlarda. Düşünce olarak çok başarılı bir ülkeyiz, tespitleri iyi yapıyoruz ama iş icraata, sistem kurmaya gelince ne oluyorsa hayaller ve gerçekler arasında uçurum oluşuyor. Terzi kendi söküğünü dikemezmiş, bizimki de o hesap. Altyapısından kulüplerin durumuna, medyasından ülke sporunun gelişimine sorunları bu kadar açık bir şekilde saptayabildiyseniz yetki sizde, güç sizde demezler mi adama?
Seminerde özellikle altyapı antrenörleri Terim’in Gençlik Geliştirme Programları ile ilgili yaptığı konuşmadan önemli paylar çıkartmıştır umarım. Altyapılar ile ilgili sıralanan birçok kötü örneğin Vakıfköy’de olmadığını bilmek, Türkiye’de bu işi iyi bir şekilde yapan yüzde 10’luk dilimin başını çeken Bursaspor’un gelecek adına doğru yolda olduğunun ispatıdır. Yabancı oyuncu da sınırlar istenildiği kadar genişletilsin, üreten daima kazanır. Yeter ki sistemli, doğru eğitimli bir şekilde üretmeye ve ürettiğimizi daha üst sistemlere entegre etmeye devam edelim. 
Fatih Terim’in açıklamalarında bir başka göze çarpan konu ise 2. ve 3. Lig’lerin akıbeti oldu. 3. Lig’lerin kaldırılabileceği, belirlenecek kriterlere (Maddi, kulüp yapısı, tesisleşme vs) uyan takımların gelecek sezon bir üst lige alınması söz konusu. Hal böyleyken; sezona oldukça iddialı başlayan ancak ilk yarı itibariyle beklentileri karşılayamayan 3. Lig’deki temsilcilerimiz Yeşil Bursa, Orhangazi ve Bursa Nilüferspor’a piyango vurabilir. 
Bursaspor altyapısı için, gençlerin gelişimi için son derece önemli olan pilot Yeşil Bursa’nın 2., hatta 1. Lig’de yer almasının son derece önemli olduğunu daha önce de dile getirmiştik. Bölgesel Amatör Lig takımlarından Mudanyaspor bile Akdeniz’in yolunu tutmuşken, maddi sıkıntılar nedeniyle devre arası kampını Bursa’da yapmak zorunda kalan, dış transferde Bursaspor dışında takviye düşünmeyen Yeşil Beyazlılar’da bir de futbolcuların toplamda yaklaşık 300 bin lira gibi bir rakamı bulan maç başı ve primlerinin biriktiğini öğrendik. Ertuğrul Ersoy’un geçen yıl Yeşil Bursa’yla elde ettiği tecrübe unutulmasın. Sadece bir isim yukarıya sıçrasa bu rakamların 2-3 katı kâr getirecek. Gündemdeki statü değişikliğiyle tarihi 2. Lig fırsatı kapıdayken en azından mevcut kadronun motivasyonunu sağlam tutun.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.