Hava Durumu

3 kuruşa pideli köfte

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2014 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 07:49
Başkan Recep Bölükbaşı’nın kongre salonunda verdiği bir söz ile hayata geçti. Proje dosyasının hazırlanmasında ve uygulamaya konma aşamasında her ne kadar farklı kişilerin ismi olsa da, düşünülen sponsorda pürüz çıkması alternatif bir planın devreye girmesine neden oldu.

Saha içi; TOFAŞ ve A Milli Takım’ın efsane oyuncularından Şemsettin Baş’a, saha dışı ise; Türkiye Atletizm Federasyonu’nda yöneticilik yapmış, spor yorumcusu ve yazarı Erhan Başoğlu’na emanet edildi. Yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala amiyane tabirle ‘seçmece’ bir takım oluşturuldu.

Kuruluş sancıları nedeniyle hazırlıklar 4-5 hafta gecikmeli başladı. Ancak gelinen bu noktada Bursaspor Basketbol Takımı ortaya koyduğu mücadeleyle gelecek adına umut verdi. Hem de 3. Lig’de zirve hedefiyle yola çıkan rakiplerinin 3’te 1 bütçesiyle. Hani derler ya; yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. Bu iş 5 köfteyi geçti; Bursa’nın meşhur lezzeti pideli köfteye doğru yol aldı. Sezonu geç açmanın yarattığı sisli görüntü gün geçtikçe dağılıyor, takım içi birlikteliği her şeye rağmen kolej havasında. Hele ki taraftarın iç sahada ve özellikle deplasmanda verdiği ateşleyici destekle oyuncular bir anda başka bir kimliğe bürünebiliyor.

Abarttığımı düşünenler Pazar günü Süper Lig’deki Bursaspor-Trabzonspor maçından önce Atatürk Spor Salonu’na gelerek Batman Petrol müsabakasını kendi gözleriyle gözlemleyebilir.

1 numara (oyun kurucu) ve 4 numaraya (uzun forvet) yapılması muhtemel takviyelerle daha ilk yılda 2. Lig’in kapısına dayanmak, Bursa’ya ve Bursaspor camiasına yeni bir heyecan katacaktır.

Artık akıl almaz paraların döndüğü ve özellikle Türkiye’de giderek itibarını, marka değerini, adilliğini, aidiyetliğini yitirmek üzere olan ‘futbol’dan uzaklaşanların (ben gibi) uğrak yeri basketbol ve voleybol. Şenol Güneş’in de dediği gibi futbolun patronları halen aynı yanlışları yapmaya devam ederse bu sayı azımsanamayacak boyutlara çıkacak.

Belki o zaman birilerinin kafasına ‘dank’ edecek. Ancak atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiş olacak…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.