Hava Durumu

Yöneticilerin canını sıkacak çağrı CHP’de yankı bulacak mı?

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2012 00:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2012 00:54

3 adayın yarıştığı il kongresinden üstelik açık ara farkla İl Başkanı çıkan Metin Çelik, bu süre zarfında sistemini yavaş yavaş oturtmaya başladı.
Kendi ifadesiyle de;
“Salon siyaseti değil, meydan siyaseti” yapıyor, hatta daha önce hiçbir CHP yöneticisinin gitmediği bölgelere özellikle gidip, partisini ve politikalarını anlatıyor.
Ne var ki;
Çelik’in uygulamalarını beğenmeyenler de var.
Örneğin;
Perşembe günü Bursa Hakimiyet’te konuğumuz olan Osmangazi ilçe eski başkanı Gündüz Gürler, ilçe eski sekreteri Adnan Özbek ve il delegeleri İsmail Tolun ile Ahmet Paker, bu “beğenmeyen”  grubun başını çekiyor.
Nitekim;
Bu yönde kendi aralarında düşünce üreten dörtlü grup, CHP’yi olağanüstü il kongresine götürmek için, 600 delegeye çağrı mektubu gönderme kararı aldı.
Gürler, Özbek, Tolun ve Paker’in olağanüstü kongre gerekçeleri ilkeler.
Açıklamalarında;
“CHP her ne kadar kitle partisi olsa da temel ilkeleriyle bağdaşacak, demok rat, solcu, devrimci kişilerin yönetim kademelerinde olması gerektiğine inancımız tamdır. Oysa bugün CHP il yönetimi bu anlayıştan yoksundur” diyen Gürler, Özbek, Tolun ve Paker somut örnekler de verdiler.
Bu isimlerden biri de;
CHP’nin şu andaki İl Sekreteri Engin Saban’dı.
Gerçi Saban’ın bir AK Parti serüveni var.
AK Parti Osmangazi teşkilatının kurucuları arasında olan, hatta bir süre teşkilat sorumluluğu bulunduğu da belirtilen Saban, 2002 seçimlerinde milletvekili aday adayı olup, listeye giremeyen bir siyasetçi.
Dörtlü grubun kongre çağrısı 600 delege arasında nasıl bir yankı yaratır bilinmez ama, çağrının il yönetiminin canını sıkacağa benziyor.

 

Brifing verildi sıra iş aleminde

Bursa’da;
Kamu ve özel sektör ortaklığı ile kurulup, Arap sermayesi ile desteklenmesi planlanan Bursa Hava Yolları AŞ’ye ait, işadamlarına yönelik ilk sunum perşembe akşamı yapıldı.
Çelik Palas’ta;
Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı Celal Sönmez ve MÜSİAD Başkanı Hasan Çepni öncülüğünde gerçekleştirilen iş zirvesine çok sayıda işadamı ve kurum temsilcisi de katılarak, kurulması planlanan şirketin mali yapısından, teknik yapısına değin konunun uzmanlarından geniş bir brifing aldılar. Toplam 30 milyon dolar sermayeli şirketin mali yapısının oluşabilmesi için iki hafta sonra bir benzer toplantı daha planlanıyor.

 

DSP lideri Türker Bursa’ya geliyor

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker bugün Bursa’ya geliyor.
Bahçeşehir Üniversitesi’nin Merinos’ta Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde cumartesi günleri sürdürülen “Siyaset Okulu”nda ders vermek üzere Bursa’ya gelecek olan DSP lideri, sonrasında bir dizi temaslarda da bulunacak.
Programında, Doğanbey TOKİ sakinleri ile Osmangazi İlçe Başkanlığı’nca Fomara’da Kristal Düğün Salonu’nda düzenlenecek üye katılım töreni de bulunan Masum Türker, akşam saatlerinde ise Bursa’dan ayrılacak.

 

Yıldırım’da da yer değişimi var

CHP’de;
Parti binasını değiştiren yönetimler kervanına, Osmangazi ve il yönetiminin ardından Yıldırım ilçe yönetimi de eklendi.
Partinin;
Güner Aklan başkanlığındaki Yıldırım kanadı, ilçe kongresi sonrasında aldığı kararla parti binasını daha ulaşılabilir bir yere taşıma kararı almıştı. Siteler Mahallesi’nde Kanuni Caddesi’nde yeni bir parti binası kiralayan CHP’liler bugün saat 16.00’da Yıldırımlılar’ın da katılımıyla gerçekleştirilecek resmi açılışla, yeni yerlerinde “işbaşı” yapmış olacaklar.

 

SDD’nin 4+4+4 paneli bugün

Bursa’da;
Şube başkanlığını Hüsnü Taş’ın yaptığı Sosyal Demokrasi Derneği’nin yönetimi, bir süredir üzerinde çalıştığı “4+4+4 sistemine genel bakış” adlı paneli bugün gerçekleştiriyor. Kent Otel’de;
Saat 13.00’te başlayacak panelde Eğitim-İş Sendikası Bursa Şube Sekreteri Özkan Rona, ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Yüksel ile Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hakan Mıhçı’nın yanı sıra, bugün Bursa’da bulunacak olan DSP Genel Başkanı Masum Türker de konuşma yapacaklar.

 

Pala: Bunu hak etmedik

Kent Konseyi’nde;
Diş Hekimi Gürkan Kaya koordinatörlüğündeki “Felsefe Çalışma Grubu”nun, Konsey Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Semih Pala’ya tepki göstererek topluca istifa ettiğini dün bu sütunlardan aktarmıştık. Pala da bu istifa üzerine dün bir açıklama yaparak, “bunca etkinlik ve çalışmaya rağmen suçlama yapılmasının anlaşılması mümkün değildir” dedi. Pala’ya göre bu suçlamalar hak edilecek değil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.