Hava Durumu

Yılların tren hasreti bugün 3 bakanlı temel ile dinecek

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2012 00:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2012 00:37

Yapıldı yapılacak derken sonunda Bursa için milat olacak bir temel, bugün törenle atılacak.
Cumhuriyet tarihinin en yeni ve en modern raylı sistemlerinden olan Yüksek Hızlı Tren’i Bursa’ya getirecek olan hattın temeli bugün 3 bakan’la birlikte atılacak.
2015 yılı sonlarında tamamlandığında Bursa ile Ankara arasını 2 saat 10 dakikaya indirecek olan projenin önemli bir ayağı olan Bursa istasyonunun temeli için dün son hazırlıklar yapılıyor, zemine asfalt dökülüyordu Geçit’te, eski Sinta Beton’un arazisinde.
Bu arada;
Sedat Yalçın başkanlığındaki AK Parti yönetimi de bu temel atma törenine dair tüm hazırlıklarını tamamladılar. Tıpkı, Vali Şahabettin Harput gibi.
Planlamaya göre;
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç sabah saatlerinde Bursa’ya Çanakkale’den gelecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım da Ankara’dan özel uçakla Yenişehir’e gelecek.
Öğlen saatlerinde yapılacak temel atma töreninin ardından ise 3 bakan aynı uçakla Yenişehir üzerinden Ankara’ya birlikte geçecek.
Bursa’nın;
doğu-batı aksında demiryolu bağlantısını sağlayacak 105 kilometrelik Yüksek Hızlı Tren hattının 75 kilometrelik bölümünü oluşturan Bursa-Yenişehir etabına bugün temel atılacak olması, yavaş yavaş yılların hasretini de dindirmeye başlamış olacak.
Bu nedenle, bugün atılacak bu temel, Bursa’nın geleceğe yönelik projeksiyonuna büyük katkı sağlamış olacak.

Bursalı patronlar bu törende buluşacak

Bursa ve Türkiye;
Ekonomisine katkı sağlayan kuruluşları ödüllendirmek ve diğer firmaları da özendirmek amacıyla, Yönetim Kurulu Başkanlığını Celal Sönmez’in yaptığı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nca geleneksel olarak düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar” organizasyonunun bu yılki ayağı yarın yapılacak.
7 farklı dalda toplam 504 BTSO üyesinin ödüllendirileceği tören, BTSO binasında saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Törene geçen yıl olduğu gibi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da onur konuğu olarak katılacak.
2011 yılı değerlendirmelerine ilişkin olarak en fazla gelir vergisi ödeyen, en fazla kurumlar vergisi ödeyen, en fazla ihracat yapan, uluslararası kara taşımacalığıyla ve turizm faaliyetleriyle en fazla döviz girdisi sağlayan, bir ürünü Bursa’dan ilk kez ihraç eden ve ilk kez bir ülkeye ihracat yapan firmaların ödüllendirileceği bu anlamlı tören, yarın Bursalı sanayici ve işadamlarını da bir araya getirecek.

 

Projesi için heyecan duyuyor

Kuşku yok ki;
Tamamlanıp hizmete girdiğinde Çarşamba Pazarı’ndaki “Pazarpark” bölgenin büyük yükünü alacak.
Hem;
Yıllar yılı Darmstad Caddesi’nin arkasında kurulan pazar nedeniyle artık sokaklar kapanmayacak, hem de bünyesindeki 350 araç kapasiteli otoparkı nedeniyle bölgede artık otopark sıkıntısı çekilmeyecek. Bu nedenle, en büyük projelerinden olan “Pazarpark”a Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar büyük önem veriyor ki, yeni yılın başında açılışı yapılacak bu tesisi sık sık geziyor, bilgi alıyor.

 

Kefensiz kar çiçeklerine anma

Sarıkamış harekatı;
1914 yılında 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla onbinlerce askerin Allahuekber dağlarında donarak ölmesiyle sonuçlanan büyük bir facia, trajedi.
İşte;
Vatan toprakları adına yaşanan bu faciayı unutturmamak adına Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu’nun hır yıl düzenlediği anma töreni bugün Merinos AKKM’de çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu acının 98. yılında, 90 bin şehit için düzenlenen tören saat 13.00’te başlayacak.

 

Mustafa Kamalak bugün Bursa’da

Bugün;
Bursa’nın bir başka siyasi konuğu da Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak olacak.
Partisinin İnegöl ilçe kongresine katılmak üzere bu sabah gelecek olan Kamalak, Atatürk Spor Salonu’nda saat 13.00’te yapılacak kongrede partililerine hitap edecek.
Kongrede SP’nin İnegöl yönetimi de değişecek. Mevcut başkan Bahri Urgun’un aday olmayacağı ancak yönetici olarak kalacağı seçime şu andaki ilçe teşkilat başkanı Ertan Sütçü’nün çıkaracağı tek liste ile gidilmesi bekleniyor.

 

Maraş acısını anacaklar

Bursa Alevi Bektaşi Dernekleri Platformu üyeleri, 34 yıl önce Türkiye’nin ortak acılarından biri olan Kahramanmaraş’ta yaşanan katliamı anmak üzere bugün bir araya gelecekler. Öğlende Kent Meydanı’nda buluşacak olan aleviler, acıları halen süren bu katliamı unutmadıklarını okuyacakları ortak açıklama dile dile getirecekler.

 

Kayak hocalarına Erdemir desteği!

 CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, TBMM’ye çok ilginç bir teklif taşıdı.
Erdemir’in teklifi, Bursalı kayak ve snowboard öğretmenlerine dair.
Bu öğretmenlerin çok zor koşullar altında görev yaptığını iddia eden Erdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın harekete geçerek, kayak ve snowboard öğretmenlerinin, “vergiden muaf esnaf” kapsamına alınmasını istedi.
Erdemer’in gerekçesi ise, Bursa’da kış sporlarının gelişiminin yavaşlaması.

 

Ağaoğlu Bursa’ya yatırım yapacak mı?

Projeleri ve yatırımları kadar, oynadığı reklam filmleriyle de adından sıkça söz ettiren işadamı Ali Ağaoğlu dün Bursa’daydı.
İstanbul ağırlıklı gazetecilere Uludağ’da, yeni aldığı otelinde 2013 yılının stratejilerini anlatan Ağaoğlu, kurmaylarıyla birlikte şirketi Ağaoğlu’nun geleceğe yönelik projeksiyonunu anlattı.
Bu toplantıya katılmadık ancak bize ulaşan bilgilerde dikkatimizi çeken, adı Bursa’da zaman zaman geçen ve yeni inşaatlarını Bursa’da yapacağı konuşulan Ali Ağaoğlu’nun, tam tersine Bursa’ya dair herhangi bir projesinin olmaması yani 2013’te Bursa’da konut projesinin bulunmamasıydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.