Hava Durumu

Yıllardır herkesin kaçtığı kentin altyapısına JICA desteğiyle girdi

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2012 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2012 08:41
Neredeyse;
2011 yılının son çeyreğini sürekli yazışmalarla ve görüşmelerle geçirmişti Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar.
Ancak bu yoğun trafiğin semeresini de aldı.
Çünkü;
Başta belediye meclis üyeleri olmak üzere, ekibiyle birlikte, Bursa'da 2012'ye en şanslı giren belediye, Orhangazi Belediyesi oldu.
Başkan Tartar;
İlçesinde bugüne değin hiçbir yerel yöneticinin cesaret edip de giremediği bir proje olan "kanalizasyon şebeke ve atıksu tesislerini geliştirme projesi" peşindeydi.
Nitekim;
Orhangazi'nin kanalizasyonu yıllar yılı Gemlik Körfezi'ni kirletiyor, şehir sürekli büyümesine karşın Orhangazi'nin altyapısı bulunmuyordu.
Başkan Tartar;
Adeta devrim niteliğindeki bu projeyi hayata geçirmek için uzunca bir süredir kısa adı JICA olan Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın peşindeydi.
Bu nedenle de;
Başta Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bayram olmak üzere de Ankara'da İller Bankası'nı adeta komşu kapısı yapmıştı.
İlçede yapılan incelemeler ve belediyenin kredibilitesinin de yüksek olması bu başvuruları olumlu karşıladı ve sonunda JICA'dan tam 31 milyon lira kredi çıktı.
Üstelik 25 yıl geri ödemeli.
Söz konusu kredi ve projenin uygulanması da belediye meclisinden oybirliği ile geçerek bir önemli adım daha atıldı.
Orhangazi ve Gemlik Körfezi için hayati bir önem taşıyan altyapı projesine finansman sağlayan JICA, böyle bir krediyi Bursa'da ilk kez Orhangazi Belediyesi'ne vermiş olacak.
3 yıl önce;
Orhangazi Belediyesi'ni AKP'nin elinden alarak seçim kazanan DP'li İsmail Tartar, böylesine büyük bir parayı "yeraltına gömmekle" taşra belediyeleri içinde bir ilki de gerçekleştirmiş olacak.
Yerel yönetimlerde;
Harcanan paranın yeraltında görülmemesi nedeniyle belediye başkanlarının genellikle altyapı hizmetlerinden ziyade üstyapıya yöneldiği gerçeğine aykırı olarak, Başkan Tartar'ın böylesine ciddi bir parayı ilçesinin yeraltına harcayacak olması bir özgüvenin de işareti.
Bu büyük projeyi ilçe sanayicileriyle de paylaşan Başkan Tartar, şimdi projeye bir an önce başlanılması için sabırsızlıkla adeta gün sayıyor.



Gündem muhalifleri tatmin etmedi!

CHP'de;
Art arda yapılan açıklamalar ile işler her geçen gün karışıyor görünüyor.
Muhaliflerin yurt genelinde topladığı imzalar sonrasında 26 Şubat'ta yapılması kararlaştırılan olağanüstü tüzük kurultayının dün itibariyle gündemi de belli oldu.
Ne var ki;
Bu gündemin istedikleri gündem yerine Genel Merkez'in belirlediği gündem olduğunu ve değişiklik isteklerinin görüşülemeyeceği bir buluşma olacağını belirten muhalifler, bu gündem ile olağanüstü tüzük kurultayının hiçbir anlam taşımayacağı kanaatindeler.
Bursa'dan da;
Aynı zamanda Ankara delegeleri olan parti kurmayları Gürhan Akdoğan, Selim Lümalı, Sırrı Yılmaz, Zafer Ekici, Nihat Yeşiltaş, Fahrettin Kasap, Cemil Alptekin ve Nurullah Yıldırım'ın imzaları da bu durumda tartışmaya açılmış oldu.
Nitekim;
Parti kulislerinde konuşulanlar, yaşanan Genel Merkez-Muhalifler kapışmasında Genel Merkez'in dediğinin olması halinde, bu imza sahipleri için örgütler nezdinde harekete geçilebileceği de ifade ediliyor.



MHP'li Öztürk'ten CHP Gemlik tespiti

İlginç görüşü;
Dün aradığında MHP'nin eski il başkanlarından Necati Uğur Öztürk dile getirdi.
Önce;
Gemlik'te belediyenin AKP'ye geçmesiyle ilgili olarak CHP kurmaylarının aradığı "hain meclis üyesi"nin halen bulunamadığını hatırlattı.
Sonra da;
"12 kişi arasında aradıkları 1 kişiyi bile bulamayan bir teşkilat yapısı, seçimlerde acaba ne yapar" diye de bir soru yöneltti.
Görüşmemizde, kendi içlerindeki bir kişi bulamayan CHP'nin, yerel veya genel seçim döneminde örgütlerine nasıl sahip çıkacağını merak ettiğini anlatan eski başkan Öztürk şu notu da ekledi.
"Konu sadece CHP meselesi değil. Bir yönetim anlayışı meselesi. Bugün aranan bu kişi bulunamazsa yarın parti yönetimlerinde zafiyetler meydana gelir ki, küçük bir delik giderek büyür, kimse de içinden çıkamaz. Eğer orada (Gemlik) CHP yöneticileri kamuoyunun önüne bir süre daha somut bir açıklamayla çıkamazlarsa, bu durum sadece CHP'nin değil, parti yönetimlerinin nasıl bir mağlubiyete kurban gittiklerinin de göstergesi olur."



Polisin kapkaç refleksi hızlı
Bursa'da;
Uzun zamandır kapkaç olaylarından bahsedilmiyordu ki dün Yıldırım'da Eğitim Mahallesi'nde ne yazık ki bu  olay yeniden hortladı.
Ancak;
Olayın zanlısı 24 yaşındaki kişi, olayın iki sokak arkasında yakalandı ki, bu yönde refleksleri kuvvetli olan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, şikayete anında müdahale ederek belki de en kısa süreli suçlu takibi yapmış oldular. 155'e gelen telefonun ardından bu kısa süreli sonuç, polisin Bursa'daki başarısına iyi bir örnek oldu.



GÜNÜN SÖZÜ
"Avrupa'da Euro bölgesindeki olumsuz sürecin Türkiye üzerinde bir miktar etkisi olacaktır ama bunun sınırlı kalacağı bir gerçektir"  Tayyip Erdoğan (Başbakan)



TARİHTE BUGÜN

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi öldürüldü. Saldırgan Mehmet Ali Ağca, 1980'de ölüm cezasına çarptırıldı.
(1 Şubat 1979)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.