Hava Durumu

Yıllar sonra sahiller halka ücretsiz açıldı

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2014 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2014 08:23

Mudanya; yıllar sonra farklı bir tabloyla tanıştı bayram süresince.
Gerçi;
Çok eskiden bu görüntüler yaşanıyordu ilçe sahillerinde ancak işgaller başladıktan sonra, Mudanya’da denize girmek, güneşlenmek paralı hale gelmişti.
Bazı;
Kişi ve grupların halka açık ve ücretsiz olması gereken sahillerde yıllarca yasadışı olarak kurdukları şezlonglar ve plaj şemsiyeleri nedeniyle, sahiller gerçek anlamda herkese açık değildi.
Keza;
Sadece sahiller değil, ilçedeki kordon da başta olmak üzere, kent meydanındaki bazı işletmelerin ve işletmecilerin kamuya ait yerlere tecavüzleri vardı.
İşte;
Yasadışı tüm bu tablolar, yerel seçim arifesinde “belediye başkanı seçilirsem, kamuya ait yerleri halkın kullanımına açacağım” vaadinde bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın 4 aydaki ilk icraatları ile sona erdi.
Nitekim;
Önce kent içindeki kaldırım işgalleri son buldu, ana iskele çevresindeki işletmelerin ruhsat dışı fazlalıkları kaldırıldı, kordondaki ruhsatsız çay bahçeleri yıkıldı, yayaları yürüyüşlerine engel olan oyun grupları söküldü ve son olarak da sahillerdeki kaçak şezlong işletmecilerine son verildi.
Sonuçta da;
Mudanya’da bayram, yeni belediye yönetiminin ilk icraatlarıyla gerçekleşti, sahiller başta olmak üzere halkın kullanımına ilk kez ücretsiz olarak açıldı, isteyen istediği yerde güneşlendi, denize girdi, kordonda rahatça yürüyebildi, kaldırımlardan geçmek için insanlar “sek sek” oynamak zorunda kalmadı.
Ve her şeyden önemlisi ilçede hukuksuz uygulamalara önemli ölçüde son verildi, Bursa’nın gözbebeği sahil şeridi Mudanya adeta nefes almaya başladı.

Bayramlaşmada aynı tavrını sürdürdü!

Önce...
Metin Çelik;
CHP’ye İl Başkanı seçildiğinde ne demişti, milletvekillerinden Kemal Ekinci bir hatırlayalım.
Ekinci;
Aralarındaki husumet nedeniyle “Ben, Metin Çelik il başkanı olduğu sürece ne İl Başkanlığı’na giderim, ne de etkinliklerine katılırım” gibi çok sert ve net bir açıklama yapmıştı.
Nitekim;
2 yıl süresince de bu sözlerinin arkasında durdu ve parti binasına adımını dahi atmadı.
Ekinci;
Partisinin bu bayramlaşma töreninde de yoktu Kültürpark’ta.
Bursa’nın diğer 4 milletvekili törende bulunmasına rağmen, Ekinci bu törene yine katılmadı ve kendisine göre geleneğini sürdürdü, ki fazlasıyla dikkat çekti yine bu tablo.
Yanı sıra;
Belediye başkanı sıfatıyla Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da ilk kez partisinin bayramlaşma törenine katıldı ki, törende bulunmayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de yokluğunu hissettirmedi.

 

Bu ilk seçimde de ‘açık oturum’ yok

Türkiye;
10 Ağustos’ta ilk turu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile bir ilki yaşayacak.
Ama;
Görünen de o ki, bu seçimler de yerel ve genel seçimlerin bir benzeri olacak, yani adaylar bir araya gelip televizyon programında seçmenin karşısına çıkmayacaklar.
Özellikle;
80 sonrasındaki ilk seçim olan 1983’le birlikte Türk halkı, gelişmiş ülkelerdeki “açık oturum” programı kültürüne alışmaya başlamışken, 10 yılı aşkın süredir bu kültüre son verilmişti.
Nitekim;
Türkiye’nin ilk kez yaşayacağı böylesine önemli bir seçim öncesinde de, adayları “açık oturum”da görmek son derece güç görünüyor.

 

Kavşak yoğunlukları önceden görülmeyince?

Şeker bayramının kaç gün olacağı günler, haftalar öncesinden belli.
Son gün dönüş trafiğinin bir çileye dönüşeceği konusunda herkes hemfikir.
Yoğunluğun özellikle İzmir karayolunda olacağı biliniyor.
Ancak;
Tüm bunlara rağmen, bayram tatilinin son gününde Bursa’ya girişte özellikle Mustafakemalpaşa ve Karacabey kavşaklarında uzun araç kuyrukları oluştu.
Nedeni ise;
Bu kavşaklardaki trafik lambalarının sıradan bir gün gibi çalıştırılması ve kavşaklarda tek bir trafik polisinin görevlendirilmemesi.
Ara yollara ayrılan süre ile ana yoldaki kırmızı ışık süresinin aynı tutulması da başka bir sebep.
Herhalde;
Trafiğin akıcı hale getirilmemesindeki en büyük sebeplerden biri de, İlçe Emniyet Müdürlükleri’nden, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’ne ve trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı’na değin uzanan geniş yelpazedeki bu öngörüsüzlük olsa gerek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.