Hava Durumu

Yıldırım’daki eleştiriler için Yazıcı ne dedi, yorumu ne oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2012 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2012 08:57

Özellikle;
Recep Altepe’ye yönelik eleştiriler olmuş ve bunu da açıkça dillendiren, milletvekili Bedrettin Yıldırım olmuştu ki dün bunu sizlerle paylaştık.
Bu arada dün İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı da arayıp basına kapalı bölümle ilgili paylaşım yaptı.
Konuşmasında;
“Bu bölümde üslup açısından bazı arkadaşlarımızın katı söylemleri oldu ama hiçbiri de kötü niyetli değildi” diyen Yazıcı, olaya pozitif bakmak gerektiğini, herkesin eleştirilebileceğini ve herkesin de eleştirme hakkına sahip olduğunu anımsattı.
Örnek de verdi.
“Mesela” dedi “Bu toplantıya katılma hakkı olan arkadaşlarımızdan bazıları belediye meclis üyelerini, bazıları Özgen Keskin başkanı, bazıları il yöneticileri, bazıları milletvekillerini, hatta bazıları da il başkanımızı eleştiren konuşmalar yaptılar”
Devam etti:
“Bunlar olabilir. Çünkü bu sözlerin konuşulması gereken yerler buraları. Kırılmadan, kırmadan herkes konuşacak ama eleştiri çizgisini de kimse aşmayacak elbette”
Yazıcı, Altepe olayına da açıklık getirdi.
“Bazı mahallelerdeki arkadaşlarımız gönül koyabiliyor, kendi yöneticilerini mahallelerinde görmek istiyorlar. Örneğin Özgen Keskin de eleştirildi bazı arkadaşlarca ama kendisi çıktı kürsüye konuştu.
Recep Altepe başkanımız da, toplantıdan erken ayrılmasaydı kendisine yönelik sözler için elbette kürsüye çıkıp konuşabilecekti. Ama herkes emin olsun ki, değil Recep başkana, kimseye yönelik bir planlı programlı bir eylem olmaz, olamaz. Bu tür buluşmalar daha iyiyi bulabilmenin, ortak aklı kullanmanın buluşmalarıdır”
Yıldırım İlçe Başkanı, Vakıf Muhtarı Cahit Ozan’ın da partili olmadığını, dolayasıyla toplantıda olmadığını söylerken, genel eleştiriler için de özellikle “normal” vurgusu yaptı ki, bizler de bu açıklamaları aktarmış olalım.

Bursa’nın gazetesi 39. yılında

Burak Özgün’ün yönetiminde, Aysın Komitgan ile Hasan Boztürk’ün koordinasyonunda yeni bir döneme adım atan Sönmez Medya, yeni yayın dönemine Bursa Hakimiyet’in 39. kuruluş yıldönümü ile girdi.
Bu gurur gecemizi her yıl olduğu üzere yine siz okurlarımızla birlikte kutlama hazırlığı yapıyorduk ki, Afyon’daki patlamada şehit olan askerlerimize saygımızdan, bu kutlamayı iptal ettik.
Bu nedenle de yeni döneme mutevazı bir buluşma ile girdik.
Bursalılar’ın gazetesi Bursa Hakimiyet’in yeni yaşı hepimize kutlu olsun.

Erken seçim kararı bu akşam AS TV’de
 

Bursa Hakimiyet gibi Radyo S gibi AS TV’de de yeni yayın dönemi, yeni logo, içerik ve başta stüdyolar olmak üzere fiziki değişikliklerle dün sabahtan itibaren başladı.
Yeni yayın döneminde Bursa siyaseti yine var elbette.
Hatta, erken yerel seçim kararı nedeniyle, bu dönem yoğun bir tempo geçireceğiz görü-  nüyor.
Bu amaçla “Politika Kulvarı” da, her perşembe olmak üzere bu akşam saat 20.30’dan itibaren başlıyor.
Bu yıl da yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiğimiz canlı yayın “Politika Kulvarı”nın ilk konuğu AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın olacak ki ağırlıklı olarak erken yerel seçimi konuşacağız.

“Yeni MHP” için uyarı

MHP’nin;
Bursa milletvekili olan Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan dün çok sert bir açıklama ulaştı.
Yaklaşan büyük kurultay öncesinde isim vermeden, genel başkan adaylarından Koray Aydın’ı açıklamaları ve eylemleriyle eleştiren Büyükataman, bu uygulamaları da “ocağımızı söndürmeye çalışan şer odakları” olarak niteledi.
Yanı sıra;
Cemaat bağlantılı söylem örnekleri de vererek, “yeni CHP” anlayışına benzer şekilde “özüne dönen MHP” ifadesi kullanıldığını ve bunun sloganlaştırıldığını anlatan İsmet Büyükataman, bu sloganların altında ise “yeni MHP” tasarımı bulunduğunu söylüyor ki, ülküdaşlarına bir nevi “uyanık olun” mesajı veriyor.

O da çözüm istedi

PKK terörünün ya da “Kürt sorunu”nun çözülmesi gerektiğini pek çok kişi söylüyor ama bu söylemi iktidar mensupları da ifade edince doğrusu biraz tuhaf oluyor.
Has Parti’nin Bursa’daki “has sohbetleri”nin konuşmacısı olan AK Parti eski milletvekili Hayrettin Çakmak da benzer cümleyi kullanmış ve “Kürt sorunu vakit kaybedilmeden çözülmesi gerekli” demiş ki, iktidar partisinin eski de olsa üst mensubu olan Çakmak’ın bu sözleri “kim çözecek peki” sorusunu da beraberinde getirmiyor mu?

Ürünleri kim denetleyecek?

Haklı olarak sordu BBP İl Başkanı Ömer Ünsal dün arayıp, “okullardaki kanserojen ürünleri kim denetleyecek” diye.
Okullarda markasız ve TSE damgasız pek çok ürün kullanıldığı açıklamalarının ardından konuyu denetime getiren Ünsal, “bunun adı da sağlık terörüdür” deyip, sonra da “bu terörü kim nasıl durduracak” diye de sordu.
Bu konuda Valilik’ten, hangi kurumun yetkili ve görevli olduğunun açıklanmasını isteyen Ünsal, ürün toplatma operasyonunun da başlatılmasını istedi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.