Hava Durumu

Yenişehir- Bursa eksenli bu iddianın yankısı çok oldu!

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2012 04:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2012 04:25
 İlginç gelişme;
Bursa kamuoyuna dün akşam saatlerinde "bursada bugün" adlı internet sitesinden duyuruldu.
Haber;
Yenişehir'de AKP'li belediye başkanı ile muhtarlar arasında yaşanıp, Bursa'da AKP il binasında son bulan gerilim dolu dakikaları içeriyor.
İzlenimde paylaşılan iddia şu:
"Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Yenişehir Köylere Hizmet Götürme Birliği seçiminde AKP'li İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Duman'ın seçilmesini istiyor.
Bu seçim de ilçedeki 10 mahalle ve 61 köy muhtarının oyu ile yapılıyor.
Ne var ki;
Seçimde CHP İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Aslantaş, AKP İl Genel Meclisi Üyesi Fatih Adalı ile Çamönü ve İncirli Köyü muhtarları kazanıyor.
Bunun üzerine;
Kendi adayı yerine CHP'li bir ismin birlik yönetimine girmesi üzerine Başkan Cingil iddiaya göre çok sinirleniyor ve hemen Yenişehir Muhtarlar Derneği, Yenişehir Minibüsçüler Kooperatifi, Yenişehir Ziraat Odası ve bazı muhtarlarla toplantı yapıyor.
Yine;
bursadabugün.com adlı sitedeki habere göre birlik seçimine tepki gösteren Başkan Cingil'in, muhtarlara çok ağır sözler sarf ettiği belirtiliyor.
Bunun üzerine de kooperatif ve oda başkanları ile muhtarlar toplantıyı terk ediyor ve bu ağır sözler ilçede kulaktan kulağa yayılıyor.
Ardından da;
Haberde belirtildiği üzere 50'ye yakın muhtar önce Yenişehir'de toplantı yapıp, sonra Bursa'ya AKP İl Başkanlığı'nda alıyor soluğu.
AKP İl Başkanı Sedat Yalçın'la da 1 saatin üzerinde görüşme yaptıkları belirtilen bu olaya ilişkin de Yalçın'ın, olayın tatlıya bağlanması yönünde girişimlerde bulunacağı hatta Cingil'in kullandığı belirtilen ağır söz için özür dilediği iddiası aktarılıyor.
Yenişehir'in;
AKP'li Belediye Başkanı Cingil'i şikayet etmek için Bursa'ya kadar gelen kızgın muhtarlar, daha sonra bu söz üzerine Yenişehir'e geri dönüyorlar"
Aktarılan bu.
Bu gelişme Yenişehir merkezli internet sitelerinde de yayınlandı.
Ne var ki Yenişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Yücel Ok'un da, çok sayıda muhtarla AKP İl Başkanlığı'na gittikleri ancak bunun "hayırlı olsun" ziyareti olduğu açıklaması geldi sonradan.
Ne var ki bu açıklama, olayı kapatmaya yönelik algılandı.
Yenişehir'de bu iddia çok konuşuluyor, detayları da kulaktan kulağa aktarılıyor.
Kimileri olayın kapanması için çalışıyor, kimileri de gerçeğin bilindiğini söylüyor.
Biz yine de ilçede böyle bir seçimin yapıldığını, CHP'nin başarı elde ettiğini ve gelişmelerin de sonradan tırmandığını aktarmış olalım.


Derneklerden kürtaj ve sezaryen tepkisi
Kürtaj ve sezaryen tartışmaları üzerine Türkiye'nin 4. büyük ilinde iki gündür bir sessizlik vardı ki bu sessizlik dün en azından Ka-Der ve Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği'nden gelen açıklamalarla son buldu.
Ka-Der Başkanı Suzan Künbi, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının "kadın bedenine siyasi taciz" olduğunu, iktidarın "kadın bedeni üzerinden gündem değiştirmeye çalıştığını" söyledi.
Yine, Mor Salkım'ın Başkanı Dilek Üzümcüler'in de "çocuk gelinlerin ve kadına şiddetin arttığı günümüzde, tecavüzcülerin serbestçe dolaştığı ülkemizde asıl sorunların göz ardı edilerek kadın bedeni üzerinden politika üretilmesini kınıyoruz" sözleri dikkat çekiciydi.
Bu arada;
İki kadın derneğinin Bursalı yöneticilerinin, idarecisi kadın olan Sosyal Politikalar ve Aile Bakanlığı'nın bu denli sessiz kalmasının şaşırtıcılığına dair söylemleri de önemliydi.


Komşu şehirden mutlu döndüler
Pazar günü;
27 Mayıs 1960 darbesinin 52. yıldönümüydü.
Dolayısıyla, Demokat Parti'nin yeni Genel Başkanı Gültekin Uysal da ilk yurt gezisini pazar günü, şehit Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın memleketi olması nedeniyle Eskişehir'e yaptı, burada bir anma töreni de düzenlendi.
Törene Bursa'dan da katılım oldu.
Doğrusu, o gün Eskişehir'deki tabloyu anlatanların şaşkınlıkları ile sevinçleri birbirine karışıyordu. Uzun bir zamanın ardından yaklaşık 5 bin gibi bir kitleden bahseden DP'liler, gelecekten bir hayli umutlanmış görünüyorlardı.


Tarih belirlendi adaylar 3'e indi
CHP'de;
Tıpkı ana kademe ilçe kongreleri gibi kendi ilçelerindeki kongrelerini tamamlayan partili gençler, il kongresinin de tarihini belirledi.
Buna göre;
CHP İl gençlik kolu kongresi, 10 Haziran Pazar günü Nilüfer'de Salon Nilüfer'de yapılacak.
Mevcut il gençlik kolu başkanı Levent Yılmaz'ın aday olmayacağı ve kendi isteğiyle bırakacağı kongrede başkanlık için 5 gencin adı geçiyordu ki, birleşmeler nedeniyle, şimdilik Yıldırım'dan Fatih Söylemez'in, Kestel'den Taner Hoş'un ve Gürsu'dan da Hamdi İpsiz'in isimleri geçiyor.


Kentsel dönüşüm için uyarı yaptı
Yıldırım'da yapılması öngörülen büyük kentsel dönüşüm için ilgili mahallelerde birtakım çalışmalar yapan Has Partililer ilginç bir tespiti paylaştı.
Parametreler nedir bilinmez ancak eldeki veriler ışığında bu dönüşümün yüzde 47'lik oranda destek gördüğünü anlatan Has Parti İl Başkanı Ali Mollasalih, bugüne kadar yapılan dönüşümlerde memnuniyetin olmadığının da gözlendiğini söyledi ve "kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmasın" diyerek, amacına uygun hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.


TARİHTE BUGÜN
DP iktidarında yabancı bankalara rehin verilen altınlardan kurtarılan ilk parti olan 4 ton altın THY uçağıyla Londra'dan Türkiye'ye getirildi. Merkez Bankası altınlar için 40 milyon lira öderken, altınların 1955-56 arasında rehin verildiği öğrenildi.
(30 Mayıs 1961)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.