Hava Durumu

Yenikapı destanından geriye kalan notlar

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2016 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 04:55
Türkiye’nin bugüne değinki en büyük mitingi yapıldı ki, yüz binlerin olduğu bu buluşmanın bir başka özelliği de, mitingi izleyenlerin farklı dünya görüşlerinden olmalarıydı.
Siyasilerin bulunduğu böyle bir buluşmada Hulusi Akar kürsüye çıkıp konuşma yapan ilk Genelkurmay Başkanı oldu.
Liderlerin birlikte güç gösterileri yapmaları, pazartesi sabahından itibaren ekonomiye de canlılık getirdi. Cuma kapanışa oranla dolar, euro, altın düştü, borsa ise yükseldi.
Liderlerin, birbirlerine olan davaları geri çekmesiyle başlayan siyasette yumuşama dönemi, Yenikapı mitingi ile yeni bir siyaset dilinin başlamasına da olanak tanıdı.
İlk çağrıya “hayır” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci çağrısına “evet” diyerek Yenikapı’ya katılması, kendisine ve CHP’lilere müthiş puan kazandırdı.
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün alandaki kişi sayısını 5 milyon olarak açıkladı. Tahmin edileceği gibi alandaki çoğunluk, AK Parti tabanındandı.
Hain darbe girişiminin Türk Milleti’ne tek bir faydası oldu, o da vatanın ve bağımsızlığımızın tehlikeye uğradığında halkın birbirine nasıl kenetlendiğinin bir kez daha görülmesini sağladı.
Fethullah Gülen ve kadrolarına neden Fethullahçı Terör Örgütü dendiğine inanmayan cemaatçiler, halkın kendilerine olan bakış açısını net olarak gördüler.
Liderleri tek bayrak, tek millet ve tek vatan altında buluşturan bu tarihi miting, TBMM’nin 4. partisi HDP’ye yönelik mesafeyi iyice somutlaştırdı. PKK’nın sözcüsü HDP’nin, FETÖ depreminden sonra kısa vadede konuşma şansı da kalmadı.
Bu miting, Türkiye’nin radikal kararlar alabilmesinin önünü de açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, vize muafiyeti talebimizin yerine getirilmemesi halinde AB ile yapılan sığınmacı anlaşmasının devam etmesinin mümkün olmayacağını açıklaması, Türkiye’nin AB üyeliğine eskisi gibi sıcak bakmadığı gibi de algılandı.
Yenikapı’da ve aynı anda 81 ilde meydanlarda ülkesi için haykıranlar, FETÖ’nün başı Gülen’i koruyan ABD’ye karşı Türk halkının en net mesajını ilettiler.
Miting, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Rusya’da Putin ile yapacağı görüşme öncesinde elini daha da kuvvetlendirdi. Öyle ki, Türkiye’nin Rusya ile eskisinden çok daha yakınlaşma ihtimali gündeme geldi.
Halen içimizde olan ve “uyuyan hücre” olarak nitelenen FETÖ’cülerin olası yeni bir sinsi planı, yöneticilerinden milletine değin bu birliktelik karşısında muhtemelen büyük bir darbe yedi.
Mahşeri kalabalık, FETÖ soruşturmalarında başlayan tutuklamalara bir meşruiyet daha kazandırmasına da yol açtı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.