Hava Durumu

Yeni oluşumcuların ikinci toplantısı yarın Yalova’da!

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2016 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2016 07:17
Gelişmeyi;
14 Ocak’ta bu sütunlardan “İyice dip yapan moralsiz DYP/DP’liler, yeni oluşum için Bursa’yı seçtiler” başlığıyla duyurmuştuk.
1 Kasım’daki;
Seçimlerde Türkiye genelinde yüzde 1’in iyice altına inerek yüzde 0.15’e kadar inen ve neredeyse dip yapan Demokrat Parti’de bir kıpırdanma başladı.
Daha doğrusu;
Genel Başkan sorgulaması başladı.
Bu amaçla da;
Aralarında Füsun Erdoğan, Ahmet Yıldırım, Üstün Tunalıgil, Hilmi Sancar, Erhan Keleşoğlu, Ahmet Sevinç, Yusuf Öz, Bekir Öner, Hüsnü Sungur, Hüseyin Yılmaz, Necmettin Ayyıldız, Hilmi Bulan, Ali Şeker, İsmet Koyuncu ve Erol Uvut gibi isimlerin de bulunduğu 100’ü aşkın eski partili, Cumalıkızık’ta ilk buluşmalarını yaparak, düğmeye basmışlardı.
***
Bu Bursalı ekip;
Daha sonra da soluğu Ankara’da alarak DYP’li eski bakanlardan Hamdi Üçpınarlar, Esat Kıratlıoğlu, Nevzat Ercan ve Ahmet Uyanık’la da görüşmüşlerdi.
Partilerinin;
Genel merkezlerine de mesaj gönderen ve kendilerine “demokrasi taban hareketi” ismini veren grup üyeleri, ikinci büyük toplantılarını yarın Yalova’da yapacaklar.
Aktardıklarına göre;
Yarınki bu buluşmaya çok sayıda ilden eski partililer ve yöneticileri katılacaklar.
Buluşmada;
Merkez sağın yeniden toparlanması için hem bir eylem planı belirlenecek, hem de başta eski ANAP ve DYP’nin tabanına ve seçmenine seslenecek şekilde bir deklarasyon yayınlanacak.
***
Partinin;
Bursa eski il başkanlarından Ahmet Yıldırım’la dün bu konuda görüşürken şu bilgiyi de verdi.
Bu buluşmaların;
Üçüncü aşamasını ise Ankara’da yapılacak daha büyük etkinlik oluşturacak.
Daha doğrusu eylem olacak.
Çünkü;
100 dolayında eski bakan ve milletvekili ile parti Genel Merkezi’ne gitmeyi ve genişletilmiş bir toplantı ile partiye bir nevi el koymayı planlıyorlar.
Tüm bunlar;
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’a “bırak git” demenin ötesinde, merkez sağ tabanının DP çatısı altında, belki de isim değiştirilerek buluşturulmasını öngörüyor.
Bunun için de;
Taban hareketine önem verip, lider için şimdilik acele etmediklerini anlattı Ahmet Yıldırım.
Bu çalışmalarının;
AK Parti, CHP ve MHP arasında sıkışıp kalan seçmene de fayda sağlayacağını anlatan Yıldırım, görüşmemizin sonunda da şunu söyledi:
“Bizler, kefen giymiş Adnan Menderes’in, barajlar kralı Süleyman Demirel’in, ‘bu terör ya bitecek, ya bitecek’ diyen Tansu Çiller’in evlatlarıyız. Göreceksiniz, küllerimizden doğacağız”
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.