Hava Durumu

Yeni kurmaylarını seçmek üzere liderler Bursa’ya akın edecek!

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2012 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2012 08:43
Kongreler;
Siyasi partilerin hem hukuki olarak vazgeçilmezleri hem de kendilerini yenilemeleri açısından önemli bir fırsat.
Bu nedenle de;
Siyasi partiler Bursa'da da, en erken 2014 yılında görünen seçimler (yerel) için şimdiden kurmay kadrosunu oluşturmanın telaşı ve heyecanı içindeler.
Bu amaçla Bursa bu ay ve sonrasında siyasi liderlere de ev sahipliği yapacak.
Programa göre;
Bursa'ya ilk gelecek lider, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek olacak.
25 Mart Pazar günü Merinos'ta Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak DP il kongresi, sadece il başkan adayları için değil, Zeybek için de önem taşıyacak.
Keza;
Mayıs ayında yapılması öngörülen genel başkan seçimli DP büyük kongresi öncesinde, Bursa'dan kendisine çıkabilecek destek, mayıs kongresi için epey önem teşkil edecek.
Yine;
Planlamaya göre 22 Nisan Pazar günü de Bursa'nın konuğu, Başbakan Tayyip Erdoğan olacak.
Partisinin;
Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak il kongresi ve beraberindeki törenler için Bursa'ya gelecek olan Başbakan Erdoğan'ın bu programı, günübirlik görünüyor.
Henüz;
Yeni dönem için AKP'nin Bursa İl Başkanı'nın kim olacağı üzerinde Genel Merkez'in net kararı bulunmazken, Başbakan'ın katılacağı kongrede belirlenecek il başkanı ve 50 yönetim kurulu üyesi, AKP'yi Bursa'da seçime hazırlayacak kurmay kadrosu da olacağından önem taşıyor.
Bu arada;
MHP yöneticileri ise yaklaşan kongrelerini biraz da AKP'nin kongresine göre endekslemiş durumdalar.

Çünkü; MHP'nin Bursa yönetimi, Bursa'ya kongreye gelecek olan liderleri Devlet Bahçeli'yi, Başbakan Tayyip Erdoğan'la aynı güne çakıştırmamak için 22 Nisan tarihini atladılar ve Ankara'ya 15 ile 29 Nisan Pazar gününü önerdiler.
Bu nedenle gözler şimdi Bahçeli'de.
Bahçeli'den gelecek tarihe göre de, MHP yönetimi kongrenin yapılacağı salonu kiralayacak, muhtemelen de bu salon Merinos'taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin büyük salonu olacak.
Diğer yandan;
Tartışmalı tüzük kurultayı geçiren CHP'nin Bursa örgütünde ise sıra ilçe kongrelerinin yapılmasına geldi. Ancak, genel başkan seçimli kurultayın haziranda yapılabileceğinden hareketle, mayıs içinde il kongrelerinin bitirilmesi durumu ortaya çıktığından, nisan ve mayıs ayları Bursalı CHP'liler için bir hayli hareketli geçecek. Keza, CHP il kongresine Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılmasına kesin gözle bakılıyor.


Osmangazili ama Yıldırım'ı istiyor

Kamil Goral Osmangazili bir işadamı.
Bir dönem de;
Demokrat Parti'nin Osmangazi İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.
Ne var ki, kendi ilçesinin dışında, Yıldırım'da bir SİAD'ın YISİAD'ın başkanlığını yürütüyor şu anda.

Dün aradığında;

Bursa'nın bir süredir gündeminde olan 5 hastanelik sağlık kompleksinin Yıldırım'da uygulanması gerektiğini bu ilçenin devlet yatırımları için en rantabl bölge olduğunu söyledi.
Kompleksin Samanlı'dan Otosansit'e kaydırılmasının Yıldırım'a büyük kazanç sağlayacağını savunan Goral'a göre, bu talep kendi ilçesi Osmangazi'ye bir ihanet değil, tersine reel bir düşünce.




MHP yönetiminden Nilüfer mesajı?

MHP'nin;
Nilüfer İlçe Başkanı Hakan Yürük, yöneticileri Hayrettin Odabaşı, Osman Uçar ve Murat Baytan'la birlikte Bursa hakimiyet'te konuğumuzdu.
2014'te yapılacak yerel seçimlere yönelik hazırlıklara başladıklarını anlatan MHP'nin Nilüfer kurmayları, bu yönde mahalle yönetimleri oluşturacaklarını, "akil     adamlar"dan oluşan bir üst kurul kuracaklarını ve MHP vizyonunu Nilüfer seçmenine aktarmaya başlayacaklarını anlattılar.
Bu arada;
"Nilüfer'de Mustafa Bozbey'in artık bulunmayacağı bir seçim yaşayacağız" diyen İlçe Başkanı Yürük, "Biz sadece sınıfı geçmek değil, takdir belgesi de almak istiyoruz" dedi.
Başkana göre sınıf geçmek, belediye başkanlığını kazanmak, takdir almak ise belediye meclisini de kazanmak.
Bir de;
İlginç bir hazırlığın mesajını verdi MHP'li başkan.
"Nilüfer'in şu anda nasıl yönetildiğini yakında herkes görecek" diyen Yürük, ellerindeki belgeleri de basın toplantısıyla duyuracağını açıkladı.



Bozbey belediyeyi erkeklere bıraktı

Nilüfer Belediyesi dün erkek çalışanların egemenliği altındaydı.
Nedeni de; "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" olması nedeniyle belediyenin bayan personelinin öğlenden sonra izinli sayılmalarıydı.
Böylece; Nilüfer Belediyesi'nde yıllardır, Başkan Mustafa Bozbey tarafından geleneksel hale getirilen yarım günlük izin jesti bu yıl da tekrarlanmş oldu ki, Bursa'daki bu ilki sadece Nilüfer Belediyesi gerçekleştiriyor.


TARİHTE BUGÜN

Siirt'te milletvekili yenileme seçimi yapıldı. 3 koltuğu da alan iktidardaki AKP'nin Genel Başkanı Tayyip Erdoğan böylece parlamentoya girdi.
 (9 Mart 2003)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.