Hava Durumu

Yalçın’a göre kongre provası olan gövde gösterisine 7 not

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2012 10:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2012 10:57
Dün Merinos AKKM'de;
Hemen her yeri dolu salona "Başbakanımız'ın Bursa'daki temsilcisi" anonsuyla giren AKP İl Başkanı Sedat Yalçın'ın adaylık açıklamasına dair altı çizilecek 7 ana unsur vardı.
Biri;

Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali, görev sürelerinde yaşanan referandum, genel seçim, miting, delege seçimi ve ilçe kongrelerindeki başarıları üzerine basa basa anlattı ki, bu ekibin başarılı bir ekip olduğu mesajı verdi.
İkincisi;
Barkovizyondan il başkanlığının çalışmaları anlatılırken, ekrana sık sık Bülent Arınç ve Sedat Yalçın ya da Tayyip Erdoğan ve Sedat Yalçın görüntülerinin yansıtılarak, Yalçın'ın arkasında Ankara'nın olduğu izlenimi verildi.
Üçüncüsü;
Yalçın'ın konuşmasından önce sahneye tek tek 17 ilçe başkanı davet edildi ve başkanlar, Yalçın'ın konuşması süresince arkada adeta kımıldamadan bekledi ki, muhaliflere karşı ilçelerin tek vücut olduğu imajı verildi.
Dördüncüsü;
Kürsüden inerken "Adaylığımı teşkilatlara ve delegelere emanet ediyorum" diyen Yalçın, bir nevi 'Bunca başarılı sonuçlar ve destek sonrasında dikkatli olun, sandıkta yanlış seçim yapmayın' uyarısı yaptı.
Beşincisi;
Şevket Orhan'ın parti binasındaki kalabalık adaylık açıklamasının tabanda yarattığı etkiyi azaltmak için, Merinos'ta bini aşkın bir katılımla açıklama yapılarak gövde gösterisine, başka bir gövde gösterisiyle cevap verildi.
Altıncısı;
Milletvekilleri ile belediye başkanları'nın çağrılı olmadığı törende eski vekiller Hayretin Çakmak, Faruk Anbarcıoğlu, Altan Karapaşaoğlu ile BESOB Başkanı Arif Tak da gelerek açık desteklerini gösterdiler.
Ve son olarak, Osmangazi'deki hatayı tekrarlamak istemediği anlaşılan Genel Merkez, Şevket Orhan'ın adaylığına yeşil ışık yakıyor ki, bu mesajı alan Yalçın da 22 Nisan'daki kongre öncesi gazetecilere "Her gördüğünüzü delege sanmayın" uyarısı yapıp bir nevi Orhan ve yandaşlarına 'delege bizde' göndermesi yaptı.


Törendeki sürpriz isim dikkat çekti

AKP İl Başkanı Yalçın'ın dün adaylık açıklaması yaptığı salonun protokol bölümünde tüm gözlerin üzerinde olduğu sürpriz bir isim vardı ki bu isim, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ağabeyi Kutlay Arınç'tı.
Nitekim;
Yalçın, adaylık açıklaması sonrası gazetecilerle Hayat Lokantası'nda bir araya geldi ki bir süre sonra bu yemekli buluşmaya Kutlay Arınç da katılarak renk verdi. Hatta Arınç bir ara kardeşi Bülent Arınç'ı da arayıp, hem kendisine yönelik selamları iletti tek tek, hem de adaylık açıklamasına ilişkin küçük bilgiler aktardı.



Saidi Nursi için tören

Saidi Nursi ölümünün 52. yıldönümünde yarın ve pazar günü Bursa'da bir dizi etkinlikle anılacak. Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki etkinliğin içeriğinde panel, hatıralar ve Ulucami'de mevlit var.


Kadıköy'e kadın taraftar teklifi

Has Parti'nin Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye dün bir teklif yaptı ve cumartesi günü Kadıköy'de sadece kadın ve çocuk taraflarların izleyebileceği Fenerbahçe-Bursaspor maçı için de otübüs tahsis edilmesini istedi. Eğer olur da Bursalı kadan ve çocuk taraftarlar İstanbul'a giderlerse bu da bir ilk olacak.


TARİHTE BUGÜN

12 Haziran genel seçimi öncesinde AKP'nin Bursalı 171 milletvekili aday adayı, Genel Merkez tarafından tek tek mülakattan geçirildi.
(23 Mart 2011)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.