Hava Durumu

Vücuda yapılan hızlı enjeksiyon bağışıklığı da tehdit ediyor!

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2013 01:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2013 01:10

31 Aralık’ta geceyarısına 1 saat kala Bursa Valiliği önüne siyah çelenk koyan ocak üyeleri, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün aydınlatılamamasına dair, hükümeti protesto etmişlerdi.
Hafta içinde ise;
Bursa’da 2013 yılının ilk protestosu gerçekleştirildi.
Protestoyu;
AK Parti hükümetine yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen sendikası üyeleri yaptı.
Başlangıçta;
Böyle bir yakınlıktan hareketle bu tip bir protesto ilginç geliyor ancak protestonun içe-riği göz önünde bulununca, protesto biraz da hükümete yönelik bir altyapı desteği gibi görünüyor.
Kamuoyunda;
“AK Parti çizgisinde hareket eden muhafazakar öğretmenler” olarak bilinen sendikanın üyeleri, Merkez İmam Hatip Lisesi önünde “serbest kıyafet eylemi” gerçekleştirdi.
Sendika;
Daha önce de 4+4+4 sistemine ve seneye uygulanacak olan okullarda serbest kıyafet uygulamasına fazlasıyla destek vermişlerdi.
Şimdi, öğretmenlerin de okullara serbest kıyafetle gelmesi isteniyor.
Akıllara önce;
“öğretmenlerin tek tip kıyafeti yok ki, serbest kıyafeti zaten var” cevabı geliyor ancak “serbest kıyafet eylemi”nin içereği dini.
Eğitim Bir-Sen;
Kadın öğretmenlere başörtüsü isterken, erkek öğretmenlerin de sakal bırakabilmesini ve kravatsız gömlek giyebilmesini istiyor.
Saçları açık bırakan şu andaki yönetmeliğin “darbe ürünü” olduğunu savunan sendika yönetimi, bu isteklerini de demokratikleşme ve özgürleşme adına istiyor.
Bu noktada dikkat çekici olan şu.
Türkiye’de;
“Demokratikleşme” adı altındaki birtakım yeni kurallar ya da uygulamalar bütünü, topluma büyük bir hızla enjekte edilmeye çalışılınca, toplum vücudunun bağışıklığı da bozuluyor.
“Kürt açılımı” meselesiyle başlayan ve Habur’da kurulan seyyar mahkemelerle süren ve sonradan toplumdan büyük tepki alan “demokratikleşme” de böyle başlamıştı.
Nitekim benzer örnekler çok fazla.
Kanımızca;
TOKİ’nin yaptığı gibi su yatağını doğal olmayan yollarla değiştirmeye çalışmak, nasıl ki bir felaketi de gözönüne almaya benzerse, toplumun ortak ve hassas değerlerini de, iktidar gücü ve gölgesiyle yerinden oynatmamak gerekiyor.

 

Altepe’nin 2013 yılı öncelikleri

Başkan Recep Altepe’nin aktardığına göre, geride bıraktığımız yıl, toplam 616 milyon liralık bir yatırım yaptı Bursa Büyükşehir Belediyesi.
Bu yılın hedefi ise 1 milyar liralık yatırım daha.
Bu yönde;
6 ana proje üzerinde özellikle duruyor Altepe.
Birincisi;
Deniz ve hava destekli olarak, tek merkezden koordineli ulaşılabilir bir Bursa.
İkincisi;
Yeni teleferikle Uludağ’ı her an ulaşılabilir konuma getirmek.
Üçüncüsü;
UEFA standartlarındaki yeni stat ile ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Bursa’nın adını duyurmak.
Dördüncüsü;
Tarihi miras ve kültürel değerlerin gün yüzüne çıkarılması projelerinin devamı.
Beşincisi;
Tek merkezden yönetilecek şekilde, Bursa’ya yıllar sonra modern bir belediye hizmet binası kazandırmak.
Altıncısı da;
Göçmen kenti Bursa’nın, Balkanlar ile olan bağını daha sağlam hale getirmek.

 

Hava şartları Arınç’ı aksattı

Planlamaya göre;
Dünden itibaren Bursa’da bulunan AK Parti Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu sabah Uludağ’da biz gazetecilerle buluşup, 2011 genel seçimleri öncesinde Bursalılar’a verdiği 100 projenin akıbetini anlatacaktı.
Ne var ki;
Meteorolojik uyarılar ve şartlar, Arınç’ın bu programını erteletti ve 100 projeye dair basın toplantısı, yarına AK Parti il binasına alındı.

 

Adaya gidemediler ama peşindeler!


Bir süre önce;
Öcalan’ın İmralı’da bulunmadığı tartışmaları üzerine Adalet Bakanı Sadullah Ergin açıklama yapmış ve “İnanmayan gitsin baksın” demiş ve bunun üzerine Büyük Birlik Partisi’nin Bursa yöneticileri Mudanya’dan İmralı’ya doğru yola çıkmışlardı.
Ne var ki;
Sahil Güvenlik botlarınca durdurulan BBP’liler, Bakan’ın bu sözünün “gerçek olmadığının” ispatlandığını söylemişlerdi. Ömer Ünsal başkanlığındaki BBP’liler bugün de Ördekli Kültür Merkezi’nde toplanarak, Öcalan’la yapılan görüşmelere yönelik fikirlerini açıklayacaklar Bursa kamuoyuna.

 

MHP kurmayları ders çalışıyor

Bursa’da;
Hasan Toktaş başkanlığındaki MHP yöneticileri uzun bir zamandır sessizlik içerisindeydi.
Özellikle;
Yeni yıla dair yapılan tüm açıklamalar içinde MHP’lilerin bulunmayışı da dikkat çekmişti ki, kulağımıza MHP’lilerin geniş çaplı bir basın toplantısı için ders çalıştığı bilgisi ulaştı. 2012 yılını bir sunum şeklinde değerlendireceklerini duyduğumuz MHP kurmaylarının bu hafta içinde biz gazetecilerle buluşması planlanıyor.

 

TOFAŞ işçileri CHP gündeminde

Hafta içinde,
TOFAŞ’tan 800 işçinin bir kalemde işten çıkarılması, çalışma hayatının yanı sıra CHP’nin Bursa yönetiminin de gündemine girdi.
Bu yönde;
İl Başkanı Metin Çelik ve parti yöneticileri, TOFAŞ’ta örgütlü olan Türk Metal Sendikası’na yarın bir ziyaret gerçekleştirecekler ki, bu büyük toplu işten çıkarmanın nedenlerini ve niçinlerini bizzat sendika yönetiminden dinleyecekler, ardından da bir açıklama yapacaklar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.